Ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών επικράτησε άνετα 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, για την 5η αγωνιστική των play-off  της Super league, έχοντας σκόρερ τον Παπασταθόπουλο, στο παρθενικό γκολ του με τα ερυθρόλευκα .

Ads

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, δείχνοντας ότι θέλει να δοκιμάσει πρόσωπα, αλλά και να δώσει ανάσες σε βασικά του εργαλεία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και της ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Οι δύο ομάδες λοιπόν παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα και αυτό φάνηκε σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους. Δεν είχαν καλό ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους, ενώ τους έλειψε και συνοχή, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν καλό θέαμα στο πρώτο μέρος και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες.

Όχι βέβαια πως δεν είχε ευκαιρίες η αναμέτρηση σε αυτό το διάστημα. Λίγες και καλές ήταν. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Αστέρας περίμενε και προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Ads

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5’ με τον Χασάν να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τσιφτσή με σουτ με το αριστερό και από πλευράς Αρκάδων ο Μπαράλες έφυγε στην αντεπίθεση στο 11’ και Κρίστινσον έδιωξε το δυνατό σουτ του. Ο παλμός του αγώνα ήταν σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος μία «ευθεία γραμμή».

Μέχρι την ανάπαυλα οι Πειραιώτες είχαν 2,5 ευκαιρίες, αλλά την πιο ωραία στιγμή την είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 20ο λεπτό. Ο Ριέρα τα έβαλε με όποιον είχε μπροστά του και άδειασε Σεμέδο και Παπαδόπουλο, προτού πλασάρει και στείλει λίγο έξω την μπάλα, που έγλυψε στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Η ατομική ενέργεια του Κάιπερς με φαλτσαριστό σουτ στο 15’ έδωσε ένα κόρνερ για τον Ολυμπιακό και η επόμενη πραγματικά καλή στιγμή σημειώθηκε λίγο πριν ανάπαυλα. Ο Βρουσάι έστρωσε για τον Καμαρά που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω στο 43ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις, ο Χασάν αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε αμαρκάριστος στην μπαλιά του Βαλμπουενά και αστόχησε, ενώ η μπάλα έχει βρει και στο χέρι του.

Το κακό για τον Ολυμπιακό δεν ήταν μόνο ότι δεν βρήκε δίχτυα στο πρώτο μέρος, αλλά έχασε με τραυματισμό τον Παπαδόπουλο (αντικαταστάθηκε στο 22’) και είδε τον Λαλά να χτυπάει άσχημα από δυνατή κλοτσιά (δεν το ήθελε) του Μπαράλες, με αποτέλεσμα να βγάλει κουτσαίνοντας το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ένα γρήγορο γκολ ήθελε ο Ολυμπιακός για να μην καταναλώσει περαιτέρω ενέργεια έως το φινάλε του ματς. Και τελικά το κατάφερε στο 52’ με τη βοήθεια του Σουάρεθ, ο οποίος σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Κάιπερς, την έστρωσε στον Παπασταθόπουλο που από κοντά έγραψε το 1-0 με κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός σαν να «κάθισε», έχοντας την αμέσως επόμενη τελική του στο 78’ με το άστοχο σουτ του Καμαρά.

Ο Αστέρας αποφάσισε να κινηθεί πιο επιθετικά και υπήρχαν δύο-τρεις στιγμές σε αντεπιθέσεις που θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός, δίχως ωστόσο το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι Αρκάδες, καθώς δεν χρειάστηκε ο Κρίστινσον να παρέμβει.

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σε γενικές γραμμές σωστά το προβάδισμά του.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (46’ λ.τρ. Ντρέγκερ), Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Κάιπερς (81’ Εμβιλά), Χασάν (70’ Ελ Αραμπί)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46’ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (88’ Κανελλόπουλος), Σουάρεθ, Ριέρα (46΄ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Σάντος Βάσκο (Πορτογαλία)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)