Ο Μισέλ Πλατινί, ένα από τα κορυφαία «10άρια» στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενεπλάκη στο γνωστό σκάνδαλο διαφθοράς και κρίθηκε ένοχος για είσπραξη 1,8 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς παραστατικά.

Ads

Σήμερα, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA, τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα του αποκλεισμού του μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 σε οποιαδήποτε δράση σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, ζητώντας ουσιαστικά την «εξαφάνιση» της ποινής του.

«Ελπίζω πως η FIFA, διαθέτει το θάρρος και την ευπρέπεια για να άρει την ποινή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πλατινί και πρόσθεσε: «Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνήγοροί μου, θα αρχίσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να «σπάσουν» τον αποκλεισμό μου. Η σαπουνόπερα θα συνεχιστεί».

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψε επίσης, ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 ήταν στημένη.

Ads

Αρχικά, μιλώντας στο France Bleu Sport είπε: «Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ. Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».