Σε ηλικία 81 ετών πέθανε το πρωί της Πρωτομαγιάς, ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, ο «μεγάλος Ίβιτσα Όσιμ».

Ads

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε με τη φανέλα της Ζελιέζνιτσαρ το 1959. Ο Όσιμ έγινε ονομαστός για τις πολύ καλές ντρίπλες του και παρέμεινε στη Γιουγκοσλαβία ως το 1970. Αργότερα αγωνίστηκε σε ομάδες στη Γαλλία, όπως η Βαλανσιέν και η Στρασμπούργκ.

Ως βοηθός προπονητή της εθνικής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στις ΗΠΑ. Επίσης, κατάφερε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990, όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Αργεντινή (ο Μαραντόνα αστόχησε, το ίδιο όμως και τρεις Γιουγκοσλάβοι).

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρετάει με οδύνη τον Ίβιτσα Όσιμ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο εκλιπών διατέλεσε προπονητής του Τριφυλλιού από το καλοκαίρι του 1992 έως τα μέσα Μαρτίου του 1994.

Ads

Υπό την καθοδήγηση του Όσιμ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 1992-1993 και το Σούπερ Καπ Ελλάδας τον Αύγουστο του 1993. Ένας σπουδαίος άνθρωπος του ποδοσφαίρου με γνώσεις, ο οποίος άφησε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.