Η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει το βράδυ (21:45, ΝΕΤ) της Τετάρτης στο «Σαμπάν Ντελμάς». Εκεί, όπου τον περιμένει η Μπορντό, έχοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη (1-0) της στο Καραϊσκάκη.

Ads

Για τον Ολυμπιακό, η πρόκληση είναι μεγάλη. Πόσο μάλλον, όντας πληγωμένος, μετά το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, που τον έθεσαν εκτός τίτλου στην Ελλάδα.

Ένα ματς με φόντο τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικό και οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους κόντρα στη Μπορντό, για το θαύμα της πρόκρισης.

Μαζί με τον κόσμο

Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» θα βρεθούν σε μια ακόμη ευρωπαϊκή έδρα και οι οπαδοί τους. Περίπου 2.000 κόσμος θα δώσει το παρών στο γήπεδο και θα βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του, προκειμένου οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να φτάσουν στην υπέρβαση και να πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση.

Ads

Θέλει γκολ, αλλά και το μηδέν

Άπαντες στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως το έργο τους απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πιστεύουν ωστόσο, πως έχουν πιθανότητες για την ανατροπή και είναι έτοιμοι να τις διεκδικήσουν.

Το 0-1 πάντως, είναι ένα σκορ που δύσκολα ανατρέπεται. Πέρα από το ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το πρώτο γκολ, που θα ισοσκελίσει το προβάδισμα των Γάλλων και πιθανότατα τους φορτώσει με άγχος, θα πρέπει να προσέξουν να μη δεχθούν γκολ.

Θα δώσει έμφαση στην άμυνά του ο Ολυμπιακός, γιατί αν «φάει» εκείνος το γκολ, θα χρειαστεί να βάλει τρία, κάτι που μοιάζει αδύνατο. Ο στόχος είναι να κρατηθεί το μηδέν και από εκεί και μετά, μέσα από τις στημένες φάσεις, αλλά και την ταχύτητα των επιθετικών του, να κάνει τη ζημιά στη γαλλική άμυνα.

Προβάδισμα Λούα έναντι Ματ

Αναφορικά με το αρχικό σχήμα, ο Μπάντοβιτς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και φαίνεται πως θα πάρει τις τελικές λίγες ώρες πριν τη σέντρα του ματς. Το σύστημα θα είναι το 4-3-3, με τον Λούα Λούα να έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης έναντι του Ντάρμπισιρ.

Γκολκίπερ θα είναι ο Νικοπολίδης, με τους Τοροσίδη, Μπράβο στα άκρα της άμυνας και κεντρικό δίδυμο τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στο κέντρο την τριάδα θα συνθέσουν οι Λεντέσμα, Στολτίδης και Μαρέσκα, ενώ στα άκρα αριστερά θα είναι ο Ντάτολο, δεξιά ο Ζαϊρί και στην κορυφή ο Λούα Λούα.

Μια σκέψη του Μπάντοβιτς είναι να βάλει τον Τοροσίδη στην τριάδα του κέντρου, αφήνοντας στον πάγκο τον Μαρέσκα. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Γκαλίτσιος αναμένεται να βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας.

Χωρίς Πλανίς η Μπορντό

Από τη πλευρά της, η Μπορντό που δεν βρίσκεται και αυτή στη καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, γνωρίζει πως έχει το πάνω χέρι. Ο Λοράν Μπλαν πάντως, δεν εφησυχάζει και όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης το 0-1 του Φαλήρου, δεν λέει τίποτα.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας πάντως, παίζουν στο… σπίτι τους και θέλουν να διαχειριστούν με το καλύτερο τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα. Όχι τυχαία, ο Μπλαν ζήτησε ένα γκολ, καθώς ξέρει πως μ’ αυτό θα «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Μετά και την τελευταία προπόνηση, για τους Γιρονδίνους νοκ άουτ τέθηκε ο Μαρκ Πλανίς, καθώς και ο Αμπντού Τραορέ. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ οι Γκουρκίφ και Σαμάκ θα επανέλθουν στο αρχικό σχήμα.

Λογικά, η ενδεκάδα της Μπορντό θα αποτελείται από τους Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Σανέ, Τρεμουλινάς, Ντιαρά, Βέντελ, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Πλασίλ και Σαμάκ. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Ραμέ, Ενρίκε, Ζουριετί, Σερτίκ, Μπεγιόν, Καβενάγκι και Γιούσι.

«Θα τα δώσουμε όλα»

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση μετά τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα, έχει όμως, μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και όπως είπε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παίξει κόντρα στη Μπορντό για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν.

Ο Σέρβος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επισήμανε πως η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει τον πρώτο λόγο ωστόσο, δεν έκρυψε την πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας του.

«Είναι το δεύτερο ημίχρονο και θεωρώ ότι η Μπορντό έχει πλεονέκτημα μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα, ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση.

Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες γιατί παίζεται η πρόκρισή τους. Αν τα καταφέρουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για μας», επισήμανε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου επί γαλλικού εδάφους ο Μπάντοβιτς, για να δεχθεί ακολούθως της εξής ερωτήσεις:

– Θεωρείτε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τους παίκτες να αποδείξουν κάποια πράγματα;

«Σίγουρα το θεωρώ, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν ματς που ήμασταν άτυχοι. Αυτό έγινε και στο πρώτο παιχνίδι με την Μπορντό, όπου είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Το σκορ μπορούσε να είναι διαφορετικό. Είναι μια ευκαιρία να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο για την ομάδα».

– Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν έχει περάσει στον κόσμο. Τουλάχιστον οι παίκτες το έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Μπορντό;

«Νομίζω ότι όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να αντέξεις και την πίεση και να βρεις την ισορροπία και όταν χάνεις και όταν κερδίζεις. Να βρίσκεις δύναμη να προετοιμάζεσαι για οποιαδήποτε δυσκολία. Πιστεύω ότι οι παίκτες το καταλαβαίνουν και θεωρώ ότι θα είναι έτοιμοι για να τα δώσουν όλα».

– Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να αλλάξει την ψυχολογία αυτής της ομάδας;

«Είχαμε σε μια δύο περιπτώσεις αυτή την ευκαιρία. Και εξαρτάται από εμένα και τους συνεργάτες μου κατά πόσο μέσα από ομιλίες η τετ α τετ μπορούμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία. Σε κάποιες περιπτώσεις το πετύχαμε και ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε και αύριο».

Ζαϊρί: Μεγάλη επιθυμία

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζαουάντ Ζαϊρί.

«Είμαι ευτυχισμένος που ξαναέρχομαι στη Γαλλία. Πολλά εξαρτώνται από τη θέληση των παικτών. Έχει τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και τώρα θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν», τόνισε αρχικά ο Μαροκινός, που κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Μπορντό δεν βρίσκεται στη καλύτερη φόρμα της.

«Πράγματι έτσι είναι. Η Μπορντό περνά μια περίοδο κρίσης και αν είναι κουρασμένη, είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία», είπε για να αναφερθεί ειδικότερα στον αντίπαλο: «Ξέρουμε την Μπορντό. Στηρίζεται σε προσωπικότητες όπως ο Σαμάκ και ο Γκουρκίφ. Είναι δυνατή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Αν μάλιστα καταφέρουμε να πετύχουμε γκολ θα είναι σημαντικό».

Αναφορικά με την κούραση του Ολυμπιακού που έχει μπροστά του και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ζαϊρί επισήμανε πως «είναι ένας ενδιαφέρων συναγωνισμός και όλοι οι παίκτες έχουμε μεγάλη επιθυμία για να νικήσουμε και η κούραση θα περάσει σε δεύτερο πλάνο. Η Μπορντό θα μας πιέσει πολύ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ενώ σε ερώτηση για το στόχο στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε:

«Θέλουμε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ τον επόμενο χρόνο αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά. Υπάρχουν όμως ακόμα τέσσερα παιχνίδια».

Πηγή: https://www.sportdog.gr/