Η αυλαία των πλέι οφ πέφτει το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και Ολυμπιακός μονομαχούν για τη δεύτερη θέση, που δίνει το προνομιούχο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν.

Ads

Η Ένωση με τους 6 βαθμούς θέλει μόνο τη νίκη για να τερματίσει πίσω απ’ τον ΠΑΟΚ, ενώ στους «ερυθρόλευκους» αρκεί και η ισοπαλία, καθώς έχουν συγκεντρώσει 8 βαθμούς.

Ο χαμένος της βραδιάς κινδυνεύει σοβαρά να βρεθεί στην τελευταία θέση, αν ο Άρης που έχει 5 βαθμούς νικήσει στην έδρα του τον θριαμβευτή των πλέι οφ και αδιάφορο πια, ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ μάλιστα, πέφτει τελευταία, σε περίπτωση νίκης του Άρη και ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ.

Τα προβλήματα είναι σημαντικά και για τους δύο και κυρίως, για τον Ολυμπιακό που δεν υπολογίζει σε 13 βασικά του στελέχη, με τις «κιτρινόμαυρες» απουσίες να ανέρχονται σε 6. Την ίδια στιγμή, η Όριτζιναλ έχει προαναγγείλει δυναμική παρουσία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και ετοιμάζει επίθεση κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ads

Φούλ επίθεση η ΑΕΚ

Εκείνο πάντως, που ενδιαφέρει τον Σερβοέλληνα τεχνικό και τους παίκτες του είναι να πάρουν το «τρίποντο» και να τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Αραούχο, οι τραυματίες Χέρσι, Ζεράλντο Άλβες, καθώς και ο Τζιμπούρ που ενσωματώθηκε στην Εθνική Αλγερίας.

Ο Μπάγεβιτς ετοιμάζει ένα επιθετικό σχήμα, σε διάταξη 4-4-2 και φαίνεται να προβληματίζεται για μια θέση, αριστερά στη μεσαία γραμμή με τον Μαντούκα να έχει προβάδισμα έναντι του Λεονάρντο.

Γκολκίπερ θα είναι ο Σάχα και στην άμυνα οι Γεωργέας (δεξιά), Λαγός (αριστερά), Μανωλάς και Γιάχιτς. Στη μεσαία γραμμή οι Γκέντσογλου και Καφές θα βρίσκονται στον άξονα, δεξιά θα είναι ο Σκόκο και αριστερά πιθανότατα ο Μαντούκα, με επιθετικό δίδυμο τους Νέμεθ και Μπλάνκο.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος, Γιάχιτς, Καράμπελας, Γιαχάγια και Γκερέιρο.

Ενδεκάδα ανάγκης ο Ολυμπιακός

Παρότι φέτος συνήθισε να ζει με τα προβλήματα, αυτό που συμβαίνει στο τελευταίο ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, δεν έχει προηγούμενο. Δεκατρείς απουσίες μετρούν οι «ερυθρόλευκοι» και για να συμπληρώσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς 18αδα επέλεξε έξι παίκτες από την ομάδα Νέων.

Συγκεκριμένα, τιμωρημένοι είναι οι Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ντάρμπισιρ, Ζεβλάκοφ, Μαρέσκα, Λούα Λούα και τραυματίες οι Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντάτολο, Νικοπολίδης, Κόβατς, Τοροσίδης και Λεονάρντο. Έτσι, θέλοντας και μη ο προπονητής του Ολυμπιακού θα επιλέξει μια ενδεκάδα ανάγκης.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πάρντο, στα άκρα της άμυνας αναμένεται να βρεθούν οι Πάντος (δεξιά), Μπράβο (αριστερά), με κεντρικό δίδυμο τους Αβραάμ και Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στο κέντρο, οι Λεντέσμα και Στολτίδης θα είναι λογικά στον άξονα, με τους Γκαλίτσιο (δεξιά) και Γιάννη Παπαδόπουλο (αριστερά) επικρατέστερους για τα άκρα, ενώ ο Όσκαρ θα είναι ελεύθερος πίσω από τον Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα, στη διάθεση του Μπάντοβιτς βρίσκεται ο Ντομί, ο γκολκίπερ Παναγόπουλος και οι πιτσιρικάδες Βαλεριάνος, Φετφατζίδης, Βασιλόγιαννης, Σταμογιάννος και Κοτσαρίδης.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/