Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν  στο παιχνίδι ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Ads

Στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης του «Αλιάνζ Ριβιέρα», με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Νις χάρη στο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ από το 49′, η αναμέτρηση διεκόπη. Αιτία; Οπαδοί της Νις έριξαν μπουκάλι και άλλα αντικείμενα στον Ντιμίτρι Παγιέ που ήταν έτοιμος να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ σήκωσε το μπουκάλι και το πέταξε πίσω στις κερκίδες όπου βρίσκονται φίλοι των γηπεδούχων. Η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες οπαδοί της Νις να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων ασφαλείας, με σκοπό να επιτεθούν στον Παγιέ αλλά και άλλους παίκτες της Μαρσέιγ, της οποίας οι παίκτες φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια.

Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές της Νις, μεταξύ των οποίων ο Ζαν – Κλερ Τοντιμπό, ο οποίος λίγο έλειψε να “αρπαχτεί” με τον προπονητή της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι.

Τελικώς το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα αρνήθηκε να ξαναβγει στον αγωνιστικό χώρο.

Από τα επεισόδια προέκυψαν τρεις τραυματισμοί ποδοσφαιριστών της Μαρσέιγ. Οι Γκεντουζί και Πέρες είχαν μώλωπες στον λαιμό, ενώ ο Παγέτ αιμοραγούσε στην πλάτη.

Σύμφωνα με την Amazon, η Νις πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, με τη Μαρσέιγ να το διεκδικεί στην αθλητική δικαιοσύνη της λίγκας.

Πρόεδρος Μαρσέιγ: “Ο διαιτητής ήταν μαζί μας, απαράδεκτο που η λίγκα ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι”

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επεισοδιακή λήξη της αναμέτρησης, τόνισε ότι ο διαιτητής ήταν μέρος των Μασσαλών, τόνιζοντας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά τους, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση της γαλλικής Λίγκας, να επιδίωξει τη συνέχιση του παιχνιδιού.

“Πρέπει να θέσουμε κάποια δεδικασμένα στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής ήταν μαζί μας, μας επιβεβαίωσε πως η ασφάλειά μας δεν ήταν εγγυημένη. Η απόφασή του ήταν να διακόψει το ματς, αλλά η Λίγκα αποφάσισε να το συνεχίσει. Αυτό είναι απαράδεκτο για μας”.
 
Πρόεδρος Νις: Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί η Μαρσέιγ δεν βγήκε για να ξαναρχίσει το ματς

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Νις Ζαν Πιερ Ριβέρ έριξε το βάρος στους παίκτες των φιλοξενούμενων που πέταξαν πίσω τα μπουκάλια που είχαν ρίξει οι οπαδοί της Νις, ενώ στη συνέχεια εjέφρασε την απορία του, γιατί δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

«Καταλυτικό ρόλο στο να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα ήταν η αντίδραση δύο παικτών της Μαρσέιγ να επιστρέψουν τα μπουκάλια στις εξέδρες. Είναι απογοητευτικό που είχαμε ένα τέτοιο φινάλε στον αγώνα. Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Οι άνδρες της ασφάλειας της Μαρσέιγ δεν θα έπρεπε να είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και να χτυπήσουν τους παίκτες μας. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί η Μαρσέιγ δεν βγήκε για να ξαναρχίσει το ματς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαν Πιερ Ριβέρ