Το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, η πατρίδα των Beatles από χθες έχει βάλει τα γιορτινά του ! Η δοξασμένη ομάδα του είναι και πάλι στην κορυφή του πιο δύσκολου, ανταγωνιστικού, ακριβού και εμπορικού πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ads

Οι ειδήσεις, οι εικόνες και τα βίντεο από την χθεσινή στέψη των ρεντς κάνουν το γύρο του πλανήτη. Τα στατιστικά και αγωνιστικά στοιχεία της ομάδας του Κλοπ είναι γνωστά και εντυπωσιάζουν.

Η Λίβερπουλ ήταν ήδη πρωταθλήτρια στην Premier League εδώ και αρκετές αγωνιστικές, χθες όμως στο τελευταίο για την τρέχουσα σαιζόν παιχνίδι της, έδωσε μία ακόμη παράσταση απέναντι στην Τσέλσι με το χορταστικό 5 – 3, κάτι σαν εισαγωγή στο μεγάλο πάρτι που ακολούθησε, με την στέψη εντός ( άδειου ) γηπέδου και τα ξέφρενα πανηγύρια των φίλων της έξω από το Άνφιλντ αλλά και σ’ όλη την πόλη.

Ένα από τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια που φόραγαν οι εκστασιασμένοι οπαδοί της έγραφε : « Η Μαν. Σίτυ δεν μπόρεσε να μας σταματήσει, ούτε θα μπορούσε ο κορωνοϊός ».

Ads

Είναι ως ένα βαθμό κατανοητός ο ενθουσιασμός και η διάθεση των φιλάθλων να γιορτάσουν μία μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους. Η επίσημη Λίβερπουλ και οι αρχές είχαν απευθύνει συστάσεις για την αποφυγή των συναθροίσεων, ωστόσο συνέβη το ακριβώς αντίθετο. 

Ο Γερμανός προπονητής και αναγεννητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ μεταξύ άλλων δήλωσε χθες απευθυνόμενος στους οπαδούς της ομάδας:
«Αν δεν μπορείς να δεις ότι το κάναμε για σένα, τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μας κάνετε χαρούμενος, πρέπει όλοι να πανηγυρίσετε σπίτι. Ετοιμαστείτε και όταν φύγει ο γα@@@@@@ς κορωνοϊός, θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι».

Η Μεγάλη Βρετανία είναι στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Και εκεί τα παιχνίδια γίνονται χωρίς θεατές, αλλά εκτός γηπέδων καταστρατηγούνται όλα τα βασικά μέτρα προφύλαξης. Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε ξέφρενους πανηγυρισμούς και συνωστισμό, με αφορμή την επάνοδο της ιστορικής Λιντς στην Premier ύστερα από 16 χρόνια.

Στην Ιταλία μία από τις βασικές αιτίες ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού, ήταν ο αγώνας για το Champions League Αταλάντα-Βαλένθια, που διεξήχθη στο Μιλάνο ( Σαν Σίρο ), καθώς και ο επαναληπτικός στην Ισπανία.

Στην Ισπανία έχει ξεσπάσει σάλος εδώ και λίγες μέρες με τα κρούσματα κορωνοϊού σε παίχτες της Φουενλαμπράδα και λόγω αυτού της αναβολής του αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Τα πρωτόκολλα δεν εφαρμόστηκαν, παίχτες κυκλοφορούσαν κανονικά και κόλλησαν άλλους και ο δήμαρχος της πόλης της Γαλικίας, Ινές Ρέι Γκαρσία δήλωσε : «Θα θέλαμε να μάθουμε γιατί η αντίπαλός μας δεν μπήκε σε καραντίνα και κυρίως γιατί τους επετράπη να ταξιδέψει από τη Μαδρίτη στη Γαλικία. Αν ήξεραν για τα θετικά κρούσματα, το ανέφεραν στις υγειονομικές αρχές; Διότι αν επιβεβαιωθεί πως γνώριζαν για τις περιπτώσεις των παικτών και των μελών του προπονητικού επιτελείου που είχαν προσβληθεί από τον ιό, θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την ανεύθυνη στάση του συλλόγου, που δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο.
Οι ποδοσφαιριστές δεν διαφέρουν καθόλου από τον υπόλοιπο πληθυσμό, ούτε το πρωτάθλημα έχει ιδιαίτερο καθεστώς. Ποια είναι η διαφορά ενός ποδοσφαιριστή με έναν Ισπανό πολίτη; Ή μήπως η Λίγκα είναι πάνω από το πρωτόκολλο υγείας;»

Στην Ελλάδα όλοι είδαμε τις σκηνές από την φιέστα τίτλου του Ολυμπιακού την προηγούμενη Κυριακή στο Γ. Καραϊσκάκης και σε όλο τον Πειραιά.

Συμπερασματικά και επειδή είναι δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο είναι μακράν το πιο λαοφιλές άθλημα παγκοσμίως, μακάρι μαζί με την μεγάλη χαρά που δίνει στους φίλους του, να μην γίνει και πάλι αφορμή για τραγωδίες και μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού, γιατί όλοι όσοι συνωστίζονται και πανηγυρίζουν, κάποια στιγμή θα πάνε στα σπίτια τους και θα έρθουν σ’ επαφή με άλλους.

Επίσης να μην έχουμε από την πολιτεία διαφορετική αντιμετώπιση σε ίδιες περιπτώσεις. Διότι πως θα εξηγηθούν και θα γίνουν πιστευτά τα επιχειρήματα για απαγόρευση των πανηγυριών, τα ειδικά μέτρα για τις συναυλίες κλπ, όταν σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο η αντιμετώπιση είναι άλλη.