Με το τυχερό γκολ του Παρκ Γι-Σουνγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ στο μεγάλο αγγλικό ντέρμπι και επέστρεψε στην κορυφή.

Ads

Το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά είχε μόνο το γκολ του Κορεάτη στο 41′, ενώ στο δεύτερο ο Γουέιν Ρούνεϊ αστόχησε σε πέναλτι με την μπάλα να περνά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βότσιεχ Στσέζνι, με τον 20άχρονο Πολωνό τερματοφύλακα να κάνει θετικότατο ντεμπούτο με την φανέλα της Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε τους 34 βαθμούς και έχει 2 περισσότερους από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έχει ματς λιγότερο (αυτό με την Μπλάκπουλ), έτσι μπορεί να πάει την διαφορά στους 5.

Το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό στο Μάντσεστερ, χωρίς πολλές φάσεις, αλλά τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ με τον Παρκ Γι-Σουνγκ.

Ads

Την μοναδική καλή ευκαιρία έχασε ο Νανί στο 23′, με τον Πορτογάλο να κάνει σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, μετά την αποτυχημένη απομάκρυνση του Σκιλασί με κεφαλιά και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 41′ ο Νανί έκανε την προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε διαγώνιο σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον Κλισί και με δύναμη πήγε προς το μέρος του Παρκ, ο οποίος κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Στσέζνι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο 20άχρονος Πολωνός έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Άρσεναλ και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου απέκρουσε την μπάλα στο πλασέ του Άντερσον, νικώντας τον Βραζιλιάνο στο τετ-α-τετ μετά την πάσα του Ρούνεϊ.

Η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Φαν ντερ Σαρ στο 56′, με τον Ολλανδό να αποκρούει το σουτ του Σαμίρ Νασρί από το ύψος της περιοχής και εν συνεχεία ο Μαρουάν Σαμάκ πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Νεμάνια Βίντιτς με προβολή κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 59′ ήταν η σειρά της ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να απειλήσει ξανά, εκ νέου με τον Νανί να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67′ σουτ του Άντερσον πέρασε άουτ, ενώ εν συνεχεία σε διεκδίκηση της μπάλας ο Ρίο Φέρντιναντ με “καρατιά” χτύπησε τον Σανιά, λέγοντας εν συνεχεία πως… τυφλώθηκε από τους πυλώνες.

Ο Νανί στο 73′ έκανε τις… ντρίμπλες του στην περιοχή και ο Κλισί πεσμένος στο έδαφος βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον Γουέμπ να δίνει πέναλτι μετά από υπόδειξη του βοηθού του.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος, καθώς έκανε δυνατό σουτ, η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε πάνω από οριζόντιο δοκάρι.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ, Ρίο Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ, Κάρικ, Άντερσον (85′ Γκιγκς), Παρκ, Νανί, Ρούνεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Σανιά, Σκιλασί, Κοσιελνί, Κλισί, Σονγκ, Ροζίτσκι (64′ Φάμπρεγκας), Γουΐλσιρ (64′ Φαν Πέρσι), Νασρί, Αρσάβιν, Σαμάκ.

Πηγή: Sport 24