Την παρέμβαση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Μανώλη Αντωνακάκη προκάλεσαν τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι της Β’ Εθνικής μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ. Ο κ. Αντωνακάκης ζήτησε τις εκθέσεις της αστυνομίας, του παρατηρητή, αλλά και το φύλλο αγώνα προκειμένου να κρίνει αν ήταν «ευρείας κλίμακας».

Ads

Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι τα επεισόδια που έγιναν στους «Ζωσιμάδες» το βράδυ της Δευτέρας είναι ευρείας κλίμακας, τότε ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με πρόστιμο από 75.000-150.000 ευρώ και με ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία ως δύο αγωνιστικές.

Εν τω μεταξύ δυο άτομα συνελήφθησαν στα Γιάννενα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη του δράστη ο οποίος χθες κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Οι συλληφθέντες, ένας 35χρονος και ένας 37χρονος ανήκουν στο προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που ήταν επιφορτισμένοι με την φύλαξη του αγωνιστικού χώρου και όταν καταδίωξαν και ακινητοποίησαν τον δράστη δεν τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές αλλά τον κατηύθυναν στις κερκίδες κι έτσι δεν κατέστη εφικτή η άμεση σύλληψή του.

Ads

Ο δράστης έχει αναγνωρισθεί και αναζητείται, προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

«Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν θέλω να ρίξω το βάρος της ευθύνης στην αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά περιμέναμε από δύο σεκιούριτι να αντιμετωπίσουν τον συγκεκριμένο οπαδό, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Η αστυνομία έπρεπε να περιμένει ότι θα συμβεί κάτι από την πλευρά των οργανωμένων» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM.

«Ο οπαδός που εισέβαλε χθες στον αγωνιστικό χώρο δεν πήγε στο γήπεδο για να δει τον αγώνα. Πιθανότατα να ήταν και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Το θέμα, όμως, είναι ότι εντοπίστηκε ποιος είναι και θα συλληφθεί. Θα προσπαθήσουμε να μην του επιτρέψουμε ξανά την είσοδο στο γήπεδο. Τώρα, το τι μπορεί να συμβεί εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι κάτι που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω» κατέληξε.

Καταδικάζει τα επεισόδια η Ένωση

Η διοργανώτρια αρχή της Β’ και Γ’ Εθνικής εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν στο ΠΑΣ Γιάννια – ΟΦΗ:

“Η FOOTBALL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2 καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται και τα οποία ακυρώνουν την όποια προσπάθεια καταβάλλεται από τη Διοργανώτρια Αρχή για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της και κυρίως για την εξάλειψη φαινομένων που αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Οι χθεσινές εικόνες από το γήπεδο των ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ επιβεβαιώνουν ότι ο φανατισμός και η βία δεν απαλείφονται από τα γήπεδα εάν δεν συμβάλλουμε αποφασιστικά όλοι.

Από τη δική μας πλευρά πράττουμε ό,τι είναι εφικτό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Παρ΄ όλα αυτά εκδηλώσεις φανατισμού και εκφράσεις βίας συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων. Πρέπει οι έχοντες την ευθύνη να επιτελούν με υπευθυνότητα το καθήκον τους εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου”.