Η Εθνική Νέων Ανδρών ηττήθηκε από την Γαλλία με 73-62 στο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Κροατία και δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θυμίζουμε, πως οι παίκτες του Κώστα Μίσσα είχαν νικήσει τους «τρικολόρ» στον τελικό της περσινής διοργάνωσης που είχε γίνει στην Ρόδο.

Ads

Όσον αφορά το σημερινό ματς, η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, έχανε 41-22 στο ημίχρονο και παρά την προσπάθεια της στο τέλος, όταν και μείωσε στους πέντε πόντους, δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Κορυφαίος για την Ελλάδα ήταν ο Παππάς με 22 πόντους και 14/16 βολές, ενώ από τους Γάλλους πρώτος σκόρερ ήταν Αλμπισί με 20 πόντους.

Άσχημο ξεκίνημα, πολλά λάθη…

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως… μουδιασμένα στο γήπεδο με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά το σκορ να κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 4’ το σκορ ήταν μόλις 4-4. Οι Γάλλοι όμως από εκείνο το σημείο άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των Ελλήνων, κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά δέκα πόντων (16-6). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά μέχρι το τέλος του πρώτο δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να βρει τους «τρικολόρ» να προηγούνται 19-6.

Ξέφυγε το σκορ

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση, έχαναν εύκολα τη μπάλα, ενώ παράλληλα έδιναν χώρο στους Γάλλους που σκόραραν με άνεση. Ο Παππάς προσπαθούσε με κάποια εύστοχα σουτ να κρατήσει την Εθνική κοντά στο σκορ, όμως ο Λακόμπ με τρίποντα έδωσε στην ομάδα του ένα σημαντικό προβάδισμα 18 πόντων (30-12) στο 15’. Η Ελλάδα συνέχισε να παίζει κακό μπάσκετ και 1/11 τρίποντα και δέκα λάθη ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 22-41. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σκορ διαμορφώθηκε ύστερα από τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή.

Χανόταν το τρόπαιο…

Παρά την ανάπαυλα η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Γάλλοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έσπαγαν πολύ εύκολα την ελληνική άμυνα και έβαζαν πόντους συνεχώς με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +21 (45-24). Μετά τα πρώτα δύο λεπτά όμως, η Ελλάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης και κατάφερε με πόντους κυρίως του Παπανικολάου να ρίξει την διαφορά στους 15 (30-47 στο 25′). Στο σημείο όμως αυτό οι «τρικολόρ» ξύπνησαν, σημείωσαν δύο εύστοχα τρίποντα και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο προηγούμενοι 56-39.

Άγγιξε το θαύμα!

Ads

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά και με πόντους του Μάντζαρη και του Παππά, που ήταν ο κορυφαίος στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφερε να μειώσει στο 60-50. Κάπου εκεί άρχισαν να αγχώνονται οι Γάλλοι, οι οποίοι υπέπεσαν σε λάθη στην επίθεση και οι διεθνείς κατάφεραν να μειώσουν στο 63-51 πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Η αντεπίθεση των Ελλήνων συνεχίστηκε και στο 38’ ο Παππάς με λέι απ κατάφερε να μειώσει στο -5 (63-58). Εκεί όμως η άμυνα δεν… στάθηκε στο ύψος της, οι «τρικολόρ» σκόραραν έξι πόντους με τρίποντο και γκολ φάουλ και το ματς ουσιαστικά χάθηκε. Το 62-73 χαρίζει στη Γαλλία τον τίτλο και το αργυρό μετάλλιο στην πιο επιτυχημένη νέα φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73.

Ελλάδα: Κατσίβελης, Γεωργάκης, Μάντζαρης 12, Παπανικολάου10 (5 λάθη), Σλούκας 4 (6 ριμπ., 6 λάθη), Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22 (4 κλεψ.), Κασελάκης4, Σαρικόπουλος 7 (δεν έπαιξαν Μούρτος, Καραθανάσης, Παπαντωνίου).

Γαλλία: Ρουσέλ 6, Αμπουντού 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ6, Τάνγκε 5, Γκαβρίλοβιτς, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Πρένομ 4, Καντολό 5.

Πηγή: sportdog.gr