Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Ξάνθη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-3. Στα άλλα σημερινά παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», Άρης και Εργοτέλης μοιράστηκαν από ένα βαθμό μένοντας στο 1-1, ενώ ο ΟΦΗ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του από την Τούμπα μετά το 0-0 επί του ΠΑΟΚ.

Ads

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο που διεξήχθη στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκα. Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν καθόλου καλό θέαμα δημιουργώντας λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Όμο στο 40’.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν καλός στην τελική προσπάθεια. Ο Πανιώνιος μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά, άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει στην επίθεση και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 35′, όταν την κεφαλιά του Σιόβα μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κώτσιος έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.

Ads

Στο 40′, ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κεϊτά έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Όμο, ο τελευταίος αντέδρασε χτυπώντας τον παίκτη του ΠΑΣ και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο, είχε πιο λίγα πράγματα σε σχέση με το πρώτο και αρκετές διακοπές που έριξαν τον ρυθμό. Προς το τέλος του αγώνα, ο Πανιώνιος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς, όταν στο 87′, ο ο Σιόβας απέναντι από τον Κηπουρό σούταρε αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Στο 89′ ένα μακρινό συρτό σουτ του Μπαγκαγιόκο έφυγε άουτ και έτσι δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά με το 0-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

 

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης απέδρασε από τα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας την Σκόντα Ξάνθη με 2-3. Κορυφαίος για τους πράσινους, που έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Βιτόλο, ήταν ο Λέτο που σημείωσε δύο γκολ. Με τη νίκη αυτή το «τριφύλλι» «σκαρφάλωσε» και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε αντίθεση με τους Θρακιώτες που δεν κατάφεραν για ακόμη ένα παιχνίδι να γευτούν τη χαρά της νίκης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και τον υπέρ τους αέρα και παρόλο που έχασαν τον Βύντρα με τραυματισμό άνοιξαν το σκορ πρώτοι στο ματς. Ο Λέτο στο 21′ μετά από κάθετη πάσα του Κλέιτον ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα και αφιερώνοντας το γκολ στην μητέρα του. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού με κεφαλιά μετά την σέντρα του Ζέκα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν αλλά τα αντανακλαστικά του Καπίνου και το δοκάρι στην μοναδική καλή τους στιγμή απέτρεψαν το γκολ στην κεφαλιά του Πόι στο 34′. Το πρώτο μέρος που είχε αρκετές συγκινήσεις ολοκληρώθηκε με τον Βιτόλο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη του Παππά στο 37′, δίνοντας έτσι νέα τροπή στο ματς.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε με τους Ακρίτες να έχουν υπέρ τους τον αέρα και με τον Ουζουνίδη με αλλαγές να προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του. Κόντρα στην ροή του ματς, ο Κουίνσι μετά από απίστευτη εντυπωσιακή ενέργεια στο 56′ πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Η Ξάνθη δεν παράτησε το ματς και στο 66′ μείωσε αρχικά με τον Εντιμάρ με ένα ακόμα ωραίο γκολ στην αναμέτρηση και πριν κοπάσουν τα πανηγύρια, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2. Ο Βλαχοδήμος με νέο δυνατό σουτ από διαγώνια θέση νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο πορτιέρο δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στο τελευταίο 20λεπτο.

Παρά την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν εκμεταλλεύθηκαν τον αέρα που ήταν υπέρ τους και δεν έφτασαν σε ένα ακόμα γκολ, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από τα Πηγάδια με τους παίκτες να ευχαριστούν στο φινάλε τους 1000 οπαδούς τους που τους συμπαραστάθηκαν σημαντικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

Εργοτέλης-Άρης 1-1

Σε ένα κακό ματς ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με σκορ 1-1. Μπορεί ο Άρης να πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από τρεις στείρες αγωνιστικές, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό έτσι ώστε να πανηγυρίσει και την πρώτη του νίκη. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κρατούσαν το 1-0 μέχρι το 93ο λεπτό, όμως η ομάδα της Κρήτης μίλησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να ελέγχει το ματς και να παίζει καλό ποδόσφαιρο στο νέο χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος. Μετά το 25ο λεπτό όμως ο Άρης άρχισε να κερδίζει τη μεσαία γραμμή με τους Πρίττα και Φατί και μάλιστα έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Γάλλο άσο στο 27ο λεπτό. Το γκολ για τον Άρη ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν Ουμπίδες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Σανκαρέ ωραίο πλασέ στο ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, όμως ο Άρης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του. Ο Καζναφέρης έκανε μία σέντρα από τα δεξιά στο 55′, ο Ντίκο πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Ο Εργοτέλης έκανε την πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος στο 77ο λεπτό, όταν ο Κατσικοκέρης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Ο Εργοτέλης μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες στο 81ο λεπτό, όταν ο Βίσιο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι. Στο 88ο λεπτό όμως ο Μπέτο έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον Βελλίδη να πετάει σε κόρνερ με δυσκολία. Τελικά ο Εργοτέλης ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μάριο Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά στο 93ο λεπτό μετά από σέντρα του Λεάλ και γλύτωσε την ομάδα του από την τέταρτη σερί ήττα.

 

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΟΦΗ μένοντας στο Ο-Ο και έχασε την ευκαιρία να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες φάσεις μπροστά από την εστία του Κάρολ με Φωτάκη, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Πάμπλο Γκαρσία, όμως δεν έλειψαν και οι στιγμές που οι Κρητικοί πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσαν τον Χαλκιά με τον Βερόν και τον Παπουλή.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βρει τις δύο ομάδες με το 0-0, ο ΠΑΟΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πετύχει ένα γκολ. Λογάριασε όμως δίχως τον Κάρολ, που έσωσε την εστία του και από τον Βιεϊρίνια και από τον Βλάνταν Ίβιτς και έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο 45λεπτο. Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ ήταν που έχασε και τον Φωτάκη, ο οποίος τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Αρίας.

Στην επανάληψη τίποτα δεν ήταν ίδιο…. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένες και το θέαμα του πρώτου μέρους εξαφανίστηκε. Ο ΟΦΗ έπαιξε περισσότερο αμυντικά και ροκάνιζε το χρόνο, κρατώντας το πολυπόθητο μηδέν στην άμυνα. Αν ερχόταν κάποιο γκολ στην αντεπίθεση, φυσικά θα ήταν καλοδεχούμενο για τον Νίκο Αναστόπουλο και τους παίκτες του, αλλά αυτό που είχαν ως προτεραιότητα ήταν η άμυνα.

 

Πηγή: Sport24