Η Εθνική Ελλάδας υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ισπανίας και γνώρισε βαριά ήττα 13-5, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών, που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν  της Ολλανδίας.

Ads

Η εθνική ομάδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοντράρει την Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, ηττήθηκε ξανά, όπως είχε συμβεί στον τελικό του 2022 και θα παίξει πλέον το Σάββατο (13/1, 20:00) για το χάλκινο μετάλλιο, με την ηττημένη του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ιταλία που ακολουθεί.

Η Ισπανία είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, καθώς παρότι έμεινε πίσω 1-0 έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 για να φτάσει στο 5-1.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 5-2, με το ιβηρικό προβάδισμα να μεγαλώνει στο τρίτο οκτάλεπτο φτάνοντας στο 9-3. Εντέλει, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης συνέχισαν έτσι και στην τελευταία περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά στα οκτώ γκολ, με το τελικό 13-5.

 

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2

Ισπανία (Μ. Όκα): Έστερ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεθ 1, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένα 1, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τέρε

Ads

Ελλάδα (Α. Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου