Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4,60μ. στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Κώστα Φιλιππίδη.

Ads

Έναν αγώνα για να… ζεσταθεί και ακόμα έναν για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ! Λίγες μέρες μετά τα 4,35μ. στην Τσεχία, η Νικόλ Κυριακοπούλου βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεπέρασε τα 4,60μ. στο μίτινγκ που διοργανώνει ο Σεργκέι Μπούμπκα στη γενέτειρα του, το Ντόνετσκ.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4,20μ. και στη συνέχεια ανέβηκε στα 4,35μ. δηλαδή το φετινό ρεκόρ της. Ο πήχης μετά ψήλωσε κι άλλο, στα 4,45μ. Η Κυριακοπούλου πέρασε και αυτό το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ.

Ads

Χρειάστηκε να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια στα 4,55μ. για να ισοφαρίσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ και στη συνέχεια βελτίωσε την επίδοση της στα 4,60μ. Η 26χρονη πρωταθλήτρια είχε πραγματοποιήσει το πανελλήνιο ρεκόρ στις 19 Φεβρουαρίου του 2011 στην Παιανία.

Στη συνέχεια προσπάθησε να πετύχει διπλό πανελλήνιο ρεκόρ, όμως αρκετά κουρασμένη ήδη από τα πολλά άλματα, απέτυχε να ξεπεράσει τα 4,65μ.

Πηγή: sport24.gr