Την άξιζε την πρόκριση και την πήρε! Η Δανία ήταν καταιγιστική και επικράτησε 4-1 της Ρωσίας, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα νοκ-άουτ, παρότι μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς.

Ads

Η Δανία έκανε ένα μικρό θαύμα και προκρίθηκε ως δεύτερη, κλείνοντας ραντεβού με την Ουαλία το Σάββατο στις 19:00, στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” του Άμστερνταμ, με τους Ρώσους από τη μεριά τους να τερματίζουν τελευταίοι και να αποχαιρετούν νωρίς τη διοργάνωση.

Η Δανία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ανησύχησε, αλλά τελικά βρήκε τον δρόμο να αποδείξει ότι θα ήταν άδικο να αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων.

Τα μακρινά σουτ “εκτέλεσαν” τους Ρώσους, με τους Μίκελ Ντάμσγκααρντ, Αντρέας Κρίστενσεν και Γιόακιμ Μάλε να βρίσκουν δίχτυα και τον Γιουσούφ Πόουλσεν να δέχεται « δώρο» απ’ τον Ντάλερ Κουζιάεφ.

Ads

Το πέναλτι του Αρτέμ Τζιούμπα δεν ήταν αρκετό για τη Ρωσία, που από τη 2η θέση έμεινε στην 4η, με τη Φινλανδία να τερματίζει 3η στον όμιλο.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Οι Σκανδιναβοί ήθελαν πιο πολύ το ματς και μπήκαν δυνατά, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσουν και μάλιστα είδαν σε ορισμένες τους Ρώσους να τους ζορίζουν στην κόντρα.

Στο 18’ ο Γκολόβιν έκανε μία τρομερή κούρσα αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Σμάιχελ, ενώ ο Τζιούμπα ήταν άστοχος δύο λεπτά αργότερα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Δανία ήρθε στο 29’ με το φοβερό μακρινό σουτ του Χόιμπιεργκ να περνά άουτ.

Εντέλει στο 38’ η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε. Ο Ντάμσγκααρντ έπιασε ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και άφησε άγαλμα τον Σαφόνοβ, κάνοντας το 0-1.

Ένα τρίλεπτο αργότερα, ο Βέστεργκααρντ απείλησε κι αυτός, με την κεφαλιά του να περνά άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε φάση για λίγη ώρα, όμως όταν έγινε η αρχή, δεν υπήρξε γυρισμός. Στο 59’ ένα τραγικό λάθος του Ζόμπνιν «δώρισε» το 0-2 στον Πόουλσεν, ωστόσο ένα δεκάλεπτο αργότερα οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι και μπήκαν ξανά στο ματς (2-1), με την εύστοχη εκτέλεση του Τζιούμπα (που έφτασε τα 30 γκολ με την εθνική και έπιασε τον Κερζάκοβ στην κορυφή).

Εκεί που περιμέναμε θρίλερ, ήρθαν σαν «οδοστρωτήρες» οι Δανοί! Στο 79ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και συνεχόμενες επεμβάσεις του Σαφόνοβ, ο Κρίστενσεν έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 1-3, ενώ τρία λεπτά αργότερα, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μέλε έγραψε το τελικό 1-4, σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Ρωσία (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ , Ντιβέεβ, Τζίκια, Κουντριάσοβ (67’ Κουζιάεβ), Φερνάντες, Οζντόεβ (61’ Ζεμαλετντίνοβ), Ζόμπνιν, Κουζιάεβ (67’ Μούκιν), Μίραντσουκ (61’ Σομπόλεβ), Γκολόβιν, Τζιούμπα

Δανία (Κ. Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκααρντ, Βας (61’ Στράιγκερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (85’ Γιένσεν), Μέλε, Μπρέιτγουεϊτ (85’ Κορνέλιους), Πόουλσεν (61’ Ντόλμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72’ Νέργκααρντ)

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)
Βοηθοί: Νικολά Ντανός, Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)
4ος Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)
VAR: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)