Η μεγάλη επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε (επιτέλους) σήμερα, με την πρώτη σέντρα στο Αγρίνιο.

Ads

Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης άνοιξαν με πολλή όρεξη, αλλά χωρίς γκολ, την αυλαία του πρωταθλήματος της Super League, μένοντας στο 0-0, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες.

Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά με τους γηπεδούχους απ’ την άλλη πλευρά να έχουν κυρίως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Έτσι, έως το φινάλε κανένας δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να αποκτήσει το προβάδισμα στο σκορ.

Το πρώτο μέρος του εναρκτήριου παιχνιδιού της Super League ήταν αρκετό φτωχό. Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός, ενώ οι τελικές των δύο ομάδων ήταν μετρημένες στα χέρια του ενός χεριού. Η ομάδα του Αγρινίου μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, όμως η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε απ’ τους φιλοξενούμενους στο 6ο λεπτό με τον Κρέσπι.

Ads

Ο Αστέρας γρήγορα άρχισε να παίρνει την κατοχή, παίζοντας κυρίως απ’ την δεξιά πλευρά, με τον Καρμόνα να είναι αρκετά ενεργός με τα ανεβάσματά του. Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν κατάφερναν να πατήσουν στην περιοχή των γηπεδούχων, προκειμένου να γίνει απειλητικοί, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται σωστά.

Λίγο πριν απ’ το τέλος του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός κατέγραψε την πρώτη του τελική με ένα σουτ του Καρέλη στο 40ο λεπτό, που κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου, έπειτα από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν ο Αστέρας. Ωστόσο, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Παναιτωλικού. Η πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος κατεγράφη στο 50ο λεπτό με ένα σουτ του Ριέρα που κατέληξε λίγο άουτ.

Ο Μπαράλες πραγματοποίησε μία κεφαλιά στην περιοχή, έπειτα από σέντρα του Ρέγκις, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του κίπερ του Παναιτωλικού. Ο στράικερ των Αρκάδων πραγματοποίησε επίσης στο 83′ ένα σουτ εκτός περιοχής, χωρίς βέβαια κάποιο αποτέλεσμα.

Οι Αρκάδες είχαν μεν την κατοχή, όμως δεν κατάφερναν να πατήσουν στην περιοχή των γηπεδούχων. Επομένως, επιχειρούσαν με γεμίσματα να δημιουργήσουν καταστάσεις. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παρέμενε επιθετικά ανενεργός, καθώς ούτε εκείνος μπορούσε να απειλήσει με κάποιον τρόπο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Χοχούμης, Κορνέλιους, Μαλής, Λούι, Τσιγγάρας, Βαρόνε, Μόρσεϊ (74′ Βέργος), Μεντόσα, Ντίας, Καρέλης (85′ Μπελεβώνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (88′ Γκαρθία), Άλβαρες, Αντιένθα, Καστάνιο, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (54΄Καπίγια), Σίτο (74′ Μπενίτο), Ρετζίς (88′ Γκόμες), Μπαράλες

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδκής)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)
AVAR: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)