Σε μία μέρα που ήταν ήδη πολυάσχολη λόγω της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου, ο Άρης επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ εντός έδρας. Έτσι, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League 1, όντας στο +2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας ασφαλώς ένα ματς περισσότερο.

Ads

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν κλειστούς τους χώρους για τα πρώτα δέκα λεπτά όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να απειλούν. Μαντσίνι και Γκάμα είχαν τα πρώτα σουτ στο 12’ και στο 13’ αντίστοιχα, με τον Μπάγιτς να εξουδετερώνει αμφότερα.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ωστόσο δεν κατάφερε να αντιδράσει και στη φάση του 30’, όταν από το κόρνερ του Γκάμα και την κεφαλιά του Δεληζήση, ο Ρόουζ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση, γράφοντας το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Σάσα να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά αλλά το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ. Εντέλει το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Μάντζιο να έχει και μια αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Μαντσίνι (βγήκε στο 19′).

Ads

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να βλέπουν γκολ του Μάνου στο 55’ να ακυρώνεται για οφσάιντ.

Οι «βυσσινί» προσπαθούσαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν σοβαρά, ενώ ο Άρης είδε τον Μπάγιτς να βγάζει το σουτ του Σίλβα στο 80ο λεπτό, με το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να αποτελεί το τελικό σκορ.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους «κίτρινους» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ η ΑΕΛ από τη μεριά της έμεινε δίχως «τρίποντο» για 13ο ματς. Αυτή δε, ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (69’ Σάκιτς), Ρόουζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (69’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (88’ Κάτσε), Γκάμα (69’ Σίλβα), Γκαρσία, Μαντσίνι (19’ Μάνος)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90’ Νούνιτς), Τσόσιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Τρούγιτς (65’ Ακούνια), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς (83’ Γλυνός)

Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς), Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης