Ποιο άγχος της πρεμιέρας; Η νεανική εθνική ανδρών με τον πρωτάρη Σάκη Κεχαγιά στον πάγκο επικράτησε με 6-4 του Μαυροβουνίου, ενός εκ των φαβορί για το βάθρο, στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Ads

Από το πρώτο παιχνίδι της στο 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα η ελληνική ομάδα που επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, ισχυροποίησε τη θέση της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μετά τη βαριά και διδακτική, όπως αποδείχθηκε, ήττα από τους Μαυροβούνιους με 11-4 στη Βουδαπέστη μόλις πριν από δέκα μέρες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσίασε διαφορετική εικόνα.

Καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως στο δεύτερο ήρθε η ελληνική “καταιγίδα”.

Ads

Ο Βαγγέλης Δελακάς διαμόρφωσε το 3-0 στον παίκτη παραπάνω 1:37 πριν να πάνε οι δύο ομάδες στους πάγκους τους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το μοναδικό γκολ του στον αγώνα ο Μανώλης Μυλωνάκης έκανε το 4-0 στο τρίτο οκτάλεπτο. Με καλή εμφάνιση στην άμυνα και τον Κώστα Τσαλκάνη να φωνάζει παρών όποτε χρειάστηκε, οι Μαυροβούνιοι, μια από τις γρηγορότερες ομάδες στον κόσμο, κατάφερε να βρει δίχτυα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι από τον Αλεκσάνταρ Ίβοβιτς 1:14 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Αμέσως μετά ο Μανώλης Μυλωνάκης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Έλληνες έπαιζαν για να κρατήσουν τη διαφορά, φυσικά οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο για το τέρμα του Τσαλκάνη, όμως δεν υπήρχε χρόνος και το τελικό 6-4 πανηγυρίστηκε δεόντως από την ελληνική πλευρά. Και δικαίως!

Αργά το βράδυ (22.30) διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας του Α’ Ομίλου ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στο νερό την Τετάρτη (24/7, 21.10) για την αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 0-3, 1-2, 3-1

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ρ.Πόροβιτς): Ίβοβιτς 3, Γιάνοβιτς 1,

ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Κεχαγιάς): Μυλωνάκης 3, Κολόμβος 1,  Δελακάς 1, Φουντούλης 1.

* Όλοι οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος μεταδίδονται στο eurovisionsports.tv

Πηγή: sport 24