Να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του «Γιουρόπα Λιγκ» από το πρώτο παιχνίδι θα επιδιώξει σήμερα (22:05 ΑΝΤ1) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί τη Σταντάρ Λιέγης στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπροστά σε 50.000 φιλάθλους του.

Ads

Οι «πράσινοι» καλούνται ν’ αφήσουν στην άκρη τις εγχώριες υποχρεώσεις και το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι και να δώσουν συνέχεια στο θρίαμβο της Ρώμης…

Ο Νίκος Νιόπλιας είχε προαναγγείλει ροτέισον και συγκεκριμένα τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού», ώστε να καταφέρει να έχει υπό έλεγχο την κούραση των παικτών του απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια εντός κι εκτός συνόρων, αλλά δεν είχε υπολογίσει τον «πονοκέφαλο» που του δημιούργησε ο Τζόρβας. Κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή ο βασικός γκολκίπερ του «τριφυλλιού» έμεινε εκτός αποστολής, αφού υποφέρει από γαστρεντερίτιδα και τη θέση του κάτω απ’ τα γκολπόστ θα πάρει ο Γκαλίνοβιτς!

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι τιμωρημένος, λόγω της κόκκινης που δέχθηκε στο «Ολίμπικο», το ίδιο και ο Σπυρόπουλος, αλλά λόγω κίτρινων καρτών. Τραυματίες παραμένουν οι Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.

Ads

Σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της βασικής ενδεκάδας, ο Σωτήρης Νίνης ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τέθηκε στη διάθεση του Νιόπλια κι εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Αναλυτικά, ο Γκαλίνοβιτς θα κάτσει κάτω απ’ τα δοκάρια, Σαριέγκι και Καντέ θα βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας, με τον Βύντρα δεξιά και τον Δάρλα αριστερά. Τις θέσεις των αμυντικών χαφ θα καλύψουν οι Ζιλμπέρτο και Σιμάο, ο Νίνης θα πάρει τη θέση του Καραγκούνη, ο Λέτο πιθανότατα θα ξεκινήσει στα αριστερά, με τον Χριστοδουλόπουλο να διεκδικεί τη θέση, ενώ στα δεξιά ο Ρουκάβινα θα αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη. Στην επίθεση θα βρίσκεται ο Σισέ.

Στο γήπεδο θα βρεθούν πάνω από 50.000 φίλαθλοι του «τριφυλλιού», ενώ η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και σήμερα. Αν μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν καλύτερες, τότε το sold out θα ήταν δεδομένο.

Η επιστροφή της Σταντάρ, χωρίς φιλάθλους λόγω απεργίας!

Οι Βέλγοι επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά για άλλη διοργάνωση και για άλλον αντίπαλο. Η Σταντάρ, η οποία βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε στη χώρα μας, αυτή τη φορά, για λογαριασμού του Παναθηναϊκού και του «Γιουρόπα Λιγκ». Η ομάδα της Λιέγης απέκλεισε στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης την Σάλτσμπουργκ, χάρη στη μεγάλη εντός έδρας-νίκη ανατροπή που σημείωσε (3-2), αφού ο επαναληπτικός στην Αυστρία τελείωσε χωρίς τέρματα. Οι Βέλγοι δεν πάνε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα Βελγίου, βρίσκονται στην έβδομη θέση και θα δυσκολευτούν πολύ για να μπορέσουν να μπουν έστω στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ.

Ο Μίλαν Γιοβάνοβτς αποτελεί την ηγετική μορφή της ομάδας και όπως ήταν φυσικό, η παρουσία του Σέρβου στη χώρα μας θύμισε το φλερτ του τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι εξέτασαν το ενδεχόμενο της απόκτησής του. Οι Σεμπαστιάν Ποκονιόλι και Κόεν Ντάερντεν δεν βρίσκονται στη διάθεση του Ντομινίκ Ντ’Ονόφριο, σε αντίθεση με τους Σινάν Μπόλατ και Ντιομερσί Εμποκανί, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και θα βρίσκονται αύριο στο βασικό σχήμα της βελγικής ομάδας.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή απεργία δημιούργησε πρόβλημα στους οπαδούς της Σταντάρ, οι οποίοι θα ταξίδευαν αεροπορικώς στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν και οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τη συμπαράσταση των λιγοστών φιλάθλων τους που ήθελαν να τους ακολουθήσουν.

Αναλυτικά η αποστολή: Σινάν Μπόλατ, Κριστόφ Βαν Άουτ, Βίκτορ Μάρκος, Ρέζιναλ Γκορό, Μοχάμεντ Σαρ, Μάρκος Καμοτσάτο, Ελιακίμ Μανγκαλά, Λάντρι Μουλεμό, Ραμί Γκέρσον, Βίλφριντ Νταλμά, Γκρέγκορι Ντιφέρ, Μπέντζαμιν Νικέζ, Στίβεν Ντεφούρ, Άξελ Βίτσελ, Μεντί Καρσελά, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, Ντιομερσί Εμποκανί και Μούσα Τραορέ.

Πηγή: sportdog.gr