Το βράδυ (21:30, Novasports1) της Πέμπτης (29/7), ο Ολυμπιακός υποδέχεται κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και φιλοδοξεί να κάνει βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ads

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι και υπολογίζουν τους Ισραηλινούς, αφού όπως είπε και ο Έβαλντ Λίνεν, η Μακάμπι δεν έχει καμία σχέση με τη Μπέσα. Όχι τυχαία, ο Γερμανός τεχνικός πήρε στην όλα τα διαθέσιμα όπλα του, ακόμη και τους Ιμπαγάσα και Αβραάμ Παπαδόπουλο, οι οποίοι δεν είναι στην ιδανικότερη κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει απέναντι στη Μακάμπι και θα κυνηγήσει ένα σκορ ασφαλείας, που θα του επιτρέψει να καθαρίσει ουσιαστικά την πρόκριση να πάει με σχετική άνεση στον επαναληπτικό (5/8) στο Τελ Αβίβ.

Το πλάνο του Λίνεν

Στην τελευταία προπόνηση της Τετάρτης, ο Λίνεν άλλαξε ορισμένα πράγματα αναφορικά με την ενδεκάδα, σε σχέση με τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, δεν είχε τον Όσκαρ με τους βασικούς, αλλά χρησιμοποίησε σε ελεύθερο ρόλο τον Ντιόγκο, με τον Ντάρμπισιρ στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που πιθανότατα θα προτιμήσει.

Παράλληλα, στο αριστερό άκρο εμπιστεύθηκε τον Χολέμπας, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του προγράμματος με πρόβλημα στο πόδι. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Πέμπτης, αν και όλα δείχνουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό και θα παίξει, με τον Μπράβο να μένει στον πάγκο.

Έτσι, στο 4-2-3-1, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Νικοπολίδη, Γκαλίτσιο (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Μέλμπεργκ και Μοντέστο στην άμυνα, τους Μαρέσκα, Ντουντού στον άξονα, Ρόμενταλ (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά) στα άκρα και τον Ντιόγκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάρμπισιρ.

Ποντάρει σε Ιμπαγάσα

Όπως προαναφέραμε, ο Αριέλ Ιμπαγάσα βρίσκεται στην αποστολή, όπως και Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Όσκαρ, Ζαϊρί, Μήτρογλου και Πάρντο. Παρότι, ο Αργεντινός δεν είναι απόλυτα έτοιμος, ο Λίνεν επέλεξε να τον έχει στον πάγκο και είναι πολύ πιθανό να τον χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα.

Ο Γερμανός ποντάρει πολλά στη παρουσία του έμπειρου μέσου, καθώς πιστεύει πως μπορεί να του δώσει ένα ποιοτικό διάστημα (20-30 λεπτά), ειδικά, αν η ομάδα αντιμετωπίζει δημιουργικό πρόβλημα. Αντίθετα με τον Ιμπάγασα, ο Λίνεν δεν πήρε στην αποστολή τον Τοροσίδη, κρίνοντας πως δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

Ψάχνει γκολ η Μακάμπι

Από την πλευρά του, οι Ισραηλινοί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι στη συνέντευξη Τύπου και δεν έκρυψαν τις βλέψεις τους για πρόκριση.

Δήλωσαν διαβασμένοι και παρότι θα παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς, στόχος τους είναι να βάλουν ένα γκολ και να κυνηγήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς στο Τελ Αβίβ.

H πιθανή σύνθεση της Μακάμπι: Στράουμπερ, Σαμπάν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντουντζανίν, Ιτζάκι, Μπουζάγκλο, Ζιβ, Γεϊνί, Κολαούτι, Στρουλ.

* Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σκοτσέζος, Ντάγκλας Μακ Ντόναλντ.

Πηγή: Sportdog.gr