Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, αλλά παρά το 3-1 επί της Άρσεναλ μένει εκτός επόμενης φάσης, λόγω της επικής ανατροπής της Μαρσέιγ (3-2 από 0-2). Με 9 βαθμούς κατέληξε τρίτος και συνεχίζει στο Europa League.

Ads

Ο Ολυμπιακός ήταν… Άγγλος στο ραντεβού, αλλά παρά την επιβλητική του εμφάνιση και τη δίκαιη νίκη επί της Άρσεναλ (3-1) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους “16” του Champions League. Κι αυτό γιατί τα μαντάτα από τη Γερμανία δεν ήταν ευχάριστα, με την Μαρσέιγ να κάνει την ανατροπή από 0-2 σε 3-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ» η Μαρσέϊγ ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή στο 87ο λεπτό όταν και έκανε το 3-2 απέναντι στην Ντόρτμουντ. Οι Γάλλοι  κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Εuropa League.

Μια κάθετη του Φουστέρ, ένα λάθος των αμυντικών της Άρσεναλ και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Τζιμπούρ έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 16ο λεπτό και το “Καραϊσκάκης” ήταν στο πόδι. Ιδανικό, ονειρικό και γιορτινό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Μαρσέιγ. Όλα ευνοϊκά δηλαδή.
 
Η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη. Οι Άγγλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Μιραλάς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο του Φαμπιάνσκι στο 22′, αλλά ο Φουστέρ δεν έκανε το ίδιο με τον Μανόνε. Ο πορτιέρο της Άρσεναλ που είχε αντικαταστήσει τον Φαμπιάνσκι, πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος έκανε το πλασέ και έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Το δώρο του τερματοφύλακα των “κανονιέρηδων” πανηγυρίστηκε δεόντως και όλα θύμιζαν φιέστα. Οι Άγγλοι δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, όχι όμως προς το χειρότερο, αλλά προς το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μπήκαν με την ίδια θέληση, το ίδιο πάθος, σαν να μην έχουν προβάδισμα δύο γκολ. Δημιούργησαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, όλες όμως τις πέταξαν στα σκουπίδια.
 
Η πρώτη διπλή φάση έγινε από Μοδέστο, Μέλμπεργκ (47′), ενώ η επόμενη από Μιραλάς και Μοδέστο (51), αλλά το 2-0 παρέμενε. Κι αφού οι “ερυθρόλευκοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, η Άρσεναλ τους τιμώρησε.
 
Οι Άγγλοι δείχνοντας εξαιρετική αποτελεσματικότητα, σκόραραν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος. Ο Μπεναγιούν με δυνατό σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Μέγιερι και έβαλε΄ξανά στο παιχνίδι την Άρσεναλ (57′). Το άγχος επανήλθε στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο.

Ads

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό με τους Μιραλάς και Τζιμπούρ να μην σκοράρουν στο 83′, αλλά τα κατάφερε στο καλύτερο σημείο ο Μοδέστο. Ο Κορσικανός που είχε χάσει τόσες ευκαιρίες, δεν αστόχησε στο 89′ και “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του.

Τα μαντάτα από το Ντόρτμουντ όμως δεν ήταν ευχάριστα, αφού η Μαρσέιγ έκανε την ανατροπή και η είδηση “πάγωσε” το “Καραϊσκάκης”.