Ads

Η Ολλανδία είναι η πρώτη ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής μετά το 3-2 επί της Ουρογουάης. Οι «οράνιε» άνοιξαν το σκορ στο 18’ με κεραυνό του Φαν Μπρόνχορστ, ενώ η Σελέστε έφερε το ματς στα ίσια με τον Φορλάν, στο 40’. Ο Σνάιντερ στο 70’, έκανε το 2-1 και ο Ρόμπεν το 3-1 ύστερα από τρία λεπτά. Στο τέλος του αγώνα οι Ουρουγουανοί μείωσαν με τον Μ. Περέιρα, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου.

ρεπορτάζ-ανάλυση από το sportdog

Πλέον οι παίκτες του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ περιμένουν τον αντίπαλό τους και το βραδύ της Τετάρτης θα γίνει γνωστό ποια εκ των Γερμανία και Ισπανία θα συμπληρώσει τη δεύτερη ομάδα του τελικού.

Ads

Λύσεις ανάγκης για Ταμπάρες

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Όσκαρ Ταμπάρες, αφού δεν υπολόγιζε για τον ημιτελικό με την Ολλανδία τους δυο τιμωρημένους Σουάρες και Φουτσίλε, ενώ ο Λουγκάνο έμεινε στον πάγκο, αφού δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Έτσι θέση στην αρχική ενδεκάδα πήραν οι Γκοντίν και Αλβάρο Περέιρα, ενώ ο Ταμπάρες έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στους Μαρτίν Κάσερες και Βάλτερ Γκαργκάνο. Η Ουρουγουάη παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2.

Από την μεριά της Ολλανδίας, ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους Φαν ντερ Βιελ και Ντε Γιονγκ. Έτσι τη θέση τους στο δεξί άκρο της άμυνας και μεσαία γραμμή αντίστοιχα πήραν οι Μπουλαρούζ και Ντε Ζέου. Ο τεχνικός των Οράνιε παρέταξε τους παίκτες τους σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα χωρίς κάποια ουσιαστική φάση, με εξαίρεση το σουτ του Κούιτ στο 4’ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα. Οι Ολλανδοί όμως αύξαναν σιγά- σιγά τον ρυθμό τους, ωστόσο, έβρισκαν μπροστά τους την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Ταμπάρες.

Κεραυνός Φαν Μπρόχορστ και 1-0

Στο 18’ όμως οι «οράνιε» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ δοκίμασε το πόδι του από αριστερά σε απόσταση 30 μέτρων από την εστία και η μπάλα καρφώθηκε στο αριστερό “γάμα” του Ουρουγουανού τερματοφύλακα!


0-1 Uruguay – Netherlands – www.tugagolo.com
/>/>

Tugagolo ponto | MySpace Video/>

Με τη φόρα από το 0-1 οι Ολλανδοί επέβαλαν την κυριαρχία τους, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά οι φάσεις και πάλι ήταν λιγοστές. Στο 30’ ο Ρόμπεν βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά με την έγκυρη επέμβαση του Κάσερες ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

Από την άλλη μεριά οι Ουρουγουανοί με την απουσία του Σουάρες ήταν περιορισμένοι στις επιθετικές τους επιλογές. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή του 34’ όταν ο Καβάνι διείσδυσε ωραία από δεξιά στην ολλανδική περιοχή, αλλά καθυστέρησε να πασάρει, χάνοντας την ευκαιρία να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ισοφάριση, η οποία μόνο με ένα τρόπο θα μπορούσε να έρθει. Με σουτ του Ντιέγκο Φορλάν.

Στα ίσα με Φορλάν

Όπερ και εγένετο. Στο 40ο λεπτό, το αστέρι της «Σελέστε» στην πρώτη φορά που βρήκε πεδίο βολής προς την εστία του Στεκέλεμπουργκ, έπιασε ένα τρομερό σουτ, η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα και η αντίδραση του Ολλανδού τερματοφύλακα δεν ήταν ικανή να αποτρέψει το 1-1. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, προσδίδοντας περισσότερο ενδιαφέρον στον αγώνα.


1-1 Uruguay – Netherlands – www.tugagolo.com
/>/>

Tugagolo ponto | MySpace Video/>

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Ουρουγουανοί μπήκαν πιο δυναμικά και λίγο έλειψε να κάνουν την ανατροπή. Στο 50’, ο Καβάνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μπουλαρούζ στον Στεκέλενμπουργκ, γύρισε τη μπάλα στον Αλβάρο Περέιρα όμως το σουτ του μέσου της Πόρτο απομακρύνθηκε από τον Φαν Μπρόνκχορστ πριν περάσει την τελική γραμμή.

Στο επόμενο τέταρτο οι «οράνιε» διατήρησαν μια ανούσια υπεροχή, ενώ η «σελέστε» έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Καμιά από τις δυο ομάδες όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική. Τον… πάγο έσπασε στο 67’ η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Φορλάν, που αποκρούστηκε από τον Στεκέλεμπουτγκ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι «οράνιε» απάντησαν με διπλή ευκαιρία αλλά τα σουτ των Φαν ντερ Φάαρτ και Ρόμπεν δεν βρήκαν στόχο.

«Πορτοκαλί» πανηγύρια


1-2 Uruguay – Netherlands – www-tugagolo.com
/>/>

Tugagolo ponto | MySpace Video/>

Αυτό έγινε όμως με τη συμπλήρωση του 70′ από τον Σνάιντερ, για το 2-1 των Ολλανδών! Το πανηγύρια των παικτών του Φαν Μάρβαϊκ δεν σταμάτησαν εδώ, αφού ύστερα από τρία λεπτά η κεφαλιά του Ρόμπεν ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Η Ολλανδία ήταν ένα δυο βήματα πιο κοντά στον τελικό της Κυριακής και απέμεναν 17 λεπτά για να εξασφαλίσει το εισιτήριο.


1-3 Uruguay – Netherlands – www.tugagolo.com
/>/>

Tugagolo ponto | MySpace Video/>

Αγωνία στο τέλος

Με την συμπλήρωση των 90’ όμως το ματς πήρε ξανά φωτιά αφού η Ουρουγουοάη μείωσε σε 3-2 με τον Μάξι Περέιρα.


2-3 Uruguay – Netherlands – www.tugagolo.com
/>/>

Tugagolo ponto | MySpace Video/>

Ωστόσο, η Σελέστε δεν μπόρεσε στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων (που έγιναν περίπου 5 στη συνέχεια) να φέρει το ματς ξανά στα ίσια και η Ολλανδία πέρασε στον τελικό.
Κίτρινες: Μ. Περέιρα, Κάσερες, Σνάιντερ

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Κάσερες, Βικτορίνο, Γκοντίν, Αρεβάλο, Γκαργκάνο, Αλβάρο Περέιρα (Αμπρέου), Πέρεζ, Φορλάν, Καβάνι.

Ολλανδία (Μπερ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ματάισεν, Χάιτινχα, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέου (Φαν Ντερ Φαρτ), Σνάιντερ, Κάιτ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Ραφσαν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Γήπεδο: Green Point Stadium