Δεκα χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην απονομή των αθλητικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Ads

Αυτό το βραβείο μου δίνει μεγαλύτερη ευθύνη να συνεχίσω το ίδιο δυνατά μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες“, δήλωσε μέσω Skype από τη μακρινή Ιαπωνία. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας και προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης.
 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κατερίνα Νικολαΐδου εξελέγη κορυφαία αθλήτρια. Η 22χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας και πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει το βλέμμα της στραμμένο ήδη στο 2015.

Εύχομαι το 2015 να έρθουν πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες“, τόνισε η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη. Συνυποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν η Βάσω Βουγιούκα και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ads
image

Η Νικολαΐδου με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό

Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν επικράτησε στην κατηγορία για τον κορυφαίο αθλητή, ωστόσο ανέβηκε στο πόντιουμ εκπροσώντας την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, την καλύτερη ομάδα για το 2014. “Σας ευχαριστώ γιατί με κάνατε να αισθανθώ ξανά έστω για λίγο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια του πόλο και στην ομάδα του open water (σ.σ. συνηποψήφιοι στην ίδια κατηγορία). Ήταν ένα συγκινητικό καλοκαίρι για μένα“.

image

Ο Καραγκούνης με τον Σαμαρά και τον τιμώμενο Τζέι

Ρωτήθηκε για την τωρινή κατάσταση της εθνικής ομάδας: “Μέσα από την ήττα γίνεσαι πιο δυνατός. Έρχονται και άσχημα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Για αυτό είμαστε εδώ, να φανούμε δυνατοί, απομένουν έξι παιχνίδια. Εύχομαι ο Γιώργος να βάλει πιο σημαντικά γκολ από το γκολ που σημείωσε στη Βραζιλία“.

Ο πρωταγωνιστής ωστόσο της βραδιάς ήταν ο μικρός Τζέι Μπίτι τον οποίο γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τον πατέρα του, επίσημοι προσκεκλημένοι του ΠΣΑΤ και ο μικρός Τζέι αντάμωσε ξανά με τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, τον Γιώργο Σαμαρά.

Έκκληση να μείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν, απηύθυναν προς την Πολιτεία ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος και ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης.

image

Ο Γέμελος (δεξιά)

Οι δύο άνδρες τιμήθηκαν στα βραβεία του Πανελληνιου Συνδέσμου Αθλητικού (ΠΣΑΤ). Ο Γέμελος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2014, ενώ ο Μορφέσης που δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο τόσα χρόνια, τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο στίβο Στέλλα Σμαραγδή εξασφάλισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία και ο κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης διατήρησε τον τίτλο του καλύτερου αθλητή με αναπηρία. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Κωστάκης ζήτησε “να βρεθεί ένας υποστηρικτής (χορηγός) και για εμάς τους αθλητές με αναπηρία“.

image

Ο Κωστάκης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο αποτελούμενη από τους Γιώργο Λαζαρίδη και Στέφανου Διαμαντή επικράτησε στην κατηγορία για την καλύτερη ομάδα με αναπηρία.
Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν ο πρώην σφυροβόλος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με πέντε συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Ολυμπιονίκες του χάντμπολ, Γιώργος Ζαραβίνας και Δημήτρης Καφφάτος.

image

Ο Ζαραβίνας και τον Καφφάτο

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς απονεμήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο του ΠΣΑΤ και σπουδαίο δημοσιογράφο στο αθλητικό ρεπορτάζ, Πέτρο Λινάρδο. “Αυτή η βράβευση είναι η ύψιστη τιμή για έναν επαγγελματία. Το ότι βρίσκομαι εδώ το οφείλω σε εσάς“, είπε χαρακτηριστικά.

Το έπαθλο “Ευ Αγωνίζεσθαι” κράτησε στα χέρια του ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Χλωρός για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, που είχε τραυματιστεί, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέα Ιωνία-Ηλυσιακός.

Δόθηκε και δεύτερο έπαθλο “Ευ Αγωνίζεσθαι” στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ. Το Δεκέμβριο του 2013 ο σύλλογος των Πατησίων αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση στον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον αθλητή και διαμαρτυρίας προς το απαράδεκτο περιστατικό, με αποτέλεσμα να ηττηθούν.

Την πρώτη τους εμφάνιση στα βραβεία του ΠΣΑΤ έκαναν οι σκακίστριες Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, η πρωταθλήτρια ρυθμικής Ελένη Κελαϊδίτη και ο οδηγός motocross. Μικρά παιδιά με επιτυχίες στο ενεργητικό τους και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον, τους απονεμήθηκαν τα έπαθλα “ανερχόμενου ταλέντου”.

image

Το έπαθλο “κοινωνικής προσφοράς” απονεμήθηκε στην οικογένεια Παπαπέτρου, στον παλαίμαχο διεθνή σέντερ Αργύρη Παπαπέτρου, στη γυναίκα του, Νατάσσα και στα παιδιά του, Γιώργο και Ιωάννη Παπαπέτρου οι οποίοι αγωνίζονται στην Α1 μπάσκετ στον Κόροιβο Αμαλιάδας και στον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν και πρώην προέδρους των ομάδαν μπάσκετ του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, Άκη Μιχαηλίδη, Νίκο Βεζυρτζή και Κώστα Χαΐτογλου αντίστοιχα. Η ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή (ΕΟΕ) τιμήθηκε για το πρόγραμμα “Υιοθετήστε έναν Ολυμπιονίκη”.

Πηγή: Sport24