Τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας τελειωμό δεν έχουν. Επίσης δεν έχει τέλος η υποβάθμιση του και η δυσφήμηση που υφίσταται εντός και εκτός Ελλάδας, από αυτά που κάνουν (ή δεν κάνουν), οι αρμόδιοι φορείς του (ΕΠΟ, συνεταιρισμός Super League, υφυπουργείο αθλητισμού).

Ads

Η σημερινή είδηση για τους Πολωνούς διαιτητές, που είχαν ορισθεί για τον αγώνα των playoffs ΑΕΚ-Άρης, ότι δηλαδή εμφανίστηκαν μεθυσμένοι στο Ελ. Βενιζέλος και προκάλεσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, έχοντας εμπλακεί μάλιστα και σε επεισόδιο με Έλληνες επιβάτες, δεν είναι σίγουρο ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Οι ίδιοι με δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας τους, αρνούνται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Ο Πολωνός διαιτητής Πάβελ Ρατσκόβσκι μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του, ισχυρίστηκε πως ο δέχτηκε εκείνος επίθεση από έναν μεθυσμένο οπαδό, που τον έφτυσε, τον προκάλεσε και τον απείλησε.

«Δέχτηκα επίθεση από έναν οπαδό του Παναθηναϊκού μετά την προσγείωση στην Αθήνα. Με έφτυσε και με χτύπησε. Αυτός ο τύπος ήταν μεθυσμένος και έλεγε πως θα με καταστρέψει μιλώντας στον Τύπο. Σηκώθηκε από τη θέση του και είπε πως είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και πως θα μας καταστρέψει. Ένας μεθυσμένος και επιθετικός τύπος ήταν», ανέφερε παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή της υπόθεσης.

Ads

«Εμείς θέλαμε να πάμε στην αστυνομία, αλλά ο άνθρωπος της ασφάλειας από την Ελλάδα μάς είπε πως θα καταλήγαμε να περάσουμε όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ είχαμε ένα σημαντικό ματς την Κυριακή, οπότε θα ήταν καλύτερο να πάμε στο ξενοδοχείο μας», πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ του meczyki.pl αναφέρει: “Επικοινωνήσαμε με τους Πολωνούς διαιτητές, οι οποίοι αρνούνται την εκδοχή που έχει παρουσιαστεί στα Μέσα. Σύμφωνα με τους ίδιους, δύο Έλληνες που μιλούσαν πολωνικά τους επιτέθηκαν, υποστηρίζοντας πως είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Τους είπαν ότι θα τους καταστρέψουν και ένας από τους δύο έφτυσε έναν από τους ρέφερι. Ο επικεφαλής της Πολωνικής διαιτησίας Τόμας Μικούλσκι, γνωρίζει ήδη την κατάσταση”.

Πριν από λίγο ο διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι, προέβη στην εξής δήλωση στον sport-fm.gr.
 

«Σε σχέση με το όσα γράφτηκαν στις ειδήσεις για την κατάσταση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας από τις 8 Απριλίου 2023, θέλω να αρνηθώ κατηγορηματικά ότι είμαι σε κατάσταση μέθης ή ότι επέδειξα επιθετική συμπεριφορά.

Δέχτηκα επίθεση από δύο ελληνόφωνους Πολωνούς. Αυτοπροσδιορίστηκαν ως οπαδοί του Παναθηναϊκού ΚΑΙ μου επιτέθηκαν πρώτα κατηγορώντας με φραστικά για στημένους αγώνες, δεύτερον σωματικά φτύνοντάς με και μετά σπρώχνοντάς με. Ανέφεραν την κατάσταση στην ασφάλεια του αεροδρομίου που ηρέμησε τα επιθετικά άτομα. Μετά από αυτό πήγα απευθείας στο ξενοδοχείο όπου έμεινα όλη τη νύχτα.

Αρνούμαι όλες τις ψεύτικες ειδήσεις για τον εαυτό μου και ολόκληρη την ομάδα των διαιτητών.

Πάβελ Ρατσκόφσκι».

Από κοντά η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, μιλάει για πραξικόπημα της ΕΠΟ και κακογραμμένη παράσταση για να βάλουν Έλληνες διαιτητές στο ΑΕΚ-Άρης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Η θέση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ αλλαγής διαιτητή στο ΑΕΚ-Άρης

Μια ακόμα κακογραμμένη παράσταση της Συμμορίας που διοικεί την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για να βάλουν Έλληνες διαιτητές στο ΑΕΚ-Άρης! Αυτή τη φορά μοίρασαν την είδηση ότι μέθυσαν οι Πολωνοί διαιτητές του αγώνα στο αεροπλάνο και… επιβεβαίωνε μάλιστα η ΑΕΚ το μεθύσι τους!
Τι προκύπτει όμως και ποια είναι η αλήθεια;

1. Στο αεροπλάνο οι διαιτητές δεν ήταν μεθυσμένοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Aegean

2. Στους ιμάντες του αεροδρομίου σύμφωνα με την αστυνομία υπήρχε κάποιος που φώναζε στους διαιτητές και χτύπησε το διαιτητή στην πλάτη.
Πώς λοιπόν ο Μπένετ, ο Μάνταλος, ο Μπαλτάκος και η λοιπή συμμορία τους αλλάζει; Με ποια δικαιολογία; Επειδή το συνεργείο της ΑΕΚ μοίρασε στον τύπο όσα μοίρασε; ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ;

Όπως δε, προκύπτει από τους ανθρώπους της UEFA, οι διαιτητές αρνούνται τα πάντα και μιλάνε για πρωτοφανή και αδιανόητη μεθόδευση που καταστρέφει την καριέρα τους χωρίς λόγο και λένε ότι απλώς δέχτηκαν επίθεση στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κανένα θέμα και ήταν πανέτοιμοι να σφυρίξουν το ματς.

Ούτε μεθυσμένοι διαιτητές υπάρχουν λοιπόν, ούτε σοβαρά επεισόδια. ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ από την συμμορία!

Την ίδια στιγμή ο Μάνταλος παίρνει τηλέφωνα και προτείνει διαιτητές! Έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα! Πώς ο Μάνταλος καλεί προέδρους ΠΑΕ και προτείνει να αλλάξουν οι διαιτητές;

Όσο για το Γιαννάκη Παπαδόπουλο που μοιράζει παντού ένα δήθεν μήνυμα επιβάτη που αναφέρεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, γι’ αυτό δεν θα απαντήσουμε καν. Γελάνε και οι ΑΕΚτζήδες με αυτό και με το πόσο γελοία κακοστημένο είναι και φυσικά το ότι το αναπαράγουν αγράμματοι δημοσιογραφούντες είναι πια θέμα της Δικαιοσύνης!

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το πραξικόπημα δεν θα γίνει ανεκτό! Αυτά που κάνει ο κίτρινος ΑΡΧΙΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ του ποδοσφαίρου θα φέρουν την απόλυτη εκτροπή, την οργή και την αγανάκτηση όλων των φιλάθλων και ο κόσμος θα βγει στους δρόμους!

Μετά τις παρκαρισμένες υδροφόρες στο κέντρο του γηπέδου του Ιωνικού, το λιντσάρισμα που έφερε πιστολιές στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κλεισμένα φώτα, το στρίψιμο των γεννητικων οργάνων διαιτητή, το πνίξιμο παρατηρητή με κασκόλ, μετά τα καραγκιοζιλίκια με τις μεζούρες, ένα ακόμα επεισόδιο ΠΑΡΑΚΜΗΣ και ΞΕΦΤΙΛΑΣ για το ελληνικό ποδόσφαιρο!»

Η ΕΠΟ (η ΚΕΔ) προέβη σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας, ορίζοντας Έλληνες ρέφερι, τονίζοντας με ανακοίνωση της πως ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης, η ΚΕΔ/ ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές ως ακολούθως.

ΔIAITHTHΣ: ΔIAMANTOΠOYΛOΣ APIΣTOTEΛHΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
1OΣ BOHΘOΣ: MΠOYΞMΠAOYM PAIXAPNT EΠΣ AN.ATTIKHΣ
2OΣ BOHΘOΣ: TPYΦΩN ΠETPOΠOYΛOΣ
4OΣ ΔIAITHTHΣ: BEPΓETHΣ XPHΣTOΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
VAR: EYAΓΓEΛOY AΓΓEΛOΣ EΠΣ AΘHNΩN
AVAR:ΦΩTOΠOYΛOΣ ANTPEAΣ EΠΣ AΘHNΩN

Έπειτα από όλα αυτά τα να έχει κάποιος εύλογες απορίες, είναι μάλλον «γραφικότητα» και άνευ σημασίας, αφού η σοβαρότητα και η λογική δεν κατοικούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ήταν ποτέ παρούσες από καταβολής του.

Ωστόσο ας θέσουμε τα αυτονόητα ερωτήματα

Έκανε έρευνα η ΕΠΟ για το συμβάν; Μίλησε με την ασφάλεια του αεροδρομίου, τους υπεύθυνους της πτήσης των Πολωνών διαιτητών, την αστυνομία, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πολωνίας;

Στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Κατόπιν επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης». Δηλαδή αν και όταν οι ομάδες στέλνουν επιστολές για διάφορους λόγους και συμβάντα (πραγματικά ή υποθετικά), η ΕΠΟ θα υιοθετεί τι απόψεις και τα αιτήματα τους, προβαίνοντας σε αποδοχή τους;;

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλα, ωστόσο είναι μάταιος κόπος, αφού τα παιχνίδια εξουσίας, τα βολέματα και η καταστρατήγηση κανονισμών, νόμων και κοινής λογικής, είναι καθεστώς στο ποδόσφαιρό μας, με την ανοχή της πολιτείας.

Μετά από όλα αυτά απορούμε ακόμα για την οπαδική βία, για τα ραντεβού θανάτου των χουλιγκάνων σε κάθε πόλη της επικράτειας, την διακοπή αγώνων από 30-40 άτομα (χθεσινό στον αγώνα Νίκης Βόλου-ΑΕΛ για το πρωτάθλημα της Super League 2), για το ότι δεν μπορούμε ούτε καν ένα τελικό να διοργανώσουμε, για……για…..