«Οι Έλληνες αθλητές δεν θέλουν να πληρώσουν για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών στη χώρα τους. Η δημοσιονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα όμως τους αγγίζει άμεσα: οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 δεν έχουν λάβει ακόμη τα πριμ που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “20Minutes”.

Ads

Στο άρθρο αναδημοσιεύεται δήλωση της Πηγής Δεβετζή στο Έθνος σύμφωνα με την οποία η ίδια μαζί με άλλους έξι Ολυμπιονίκες, είχε την πρόθεση να φέρει το θέμα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον φιλοξενείται και δήλωση του Αλέξανδρου Νικολαϊδη: “Όταν κερδίσαμε τα μετάλλια μας το 2008, όλοι έτρεχαν για να βγάλουν φωτογραφία μαζί μας. Σήμερα, οι ίδιοι πολιτικοί δεν απαντούν πλέον στο τηλέφωνο”.

«Η κρίση απειλεί και τα μελλοντικά μετάλλια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για τα αθλητικά Contra.gr, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ανησυχεί για την απεμπλοκή της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την προετοιμασία για τους Ο.Α. το 2012 στο Λονδίνο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ads

Τέλος γίνεται αναφορά σε δήλωση του προέδρου της Ε.Ο.Ε. Σπύρου Καπράλου.

«Συμφωνήσαμε με την Κυβέρνηση ότι θα κατέβαλε 30 εκ. ευρώ μέχρι το 2012 για τους αθλητές, αλλά λάβαμε μόνο μερικά μικρά ποσά πέρυσι, και τώρα η Κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα».