Μετά από δύο μέρες…αγώνα και παιχνίδι που κράτησε 4 ώρες (!) από επεισόδια μέσα και έξω από τον αγώνα, ο τέταρτος τελικός των «αιωνίων» διακόπηκε οριστικά στο 39΄ (63΄΄ πριν τη λήξη) με σκορ 69-76 σε βάρος του Ολυμπιακού από τους τρεις ρέφερι. Παράλληλα έδωσαν δικαίωμα στον ΠΑΟ να πανηγυρίσει το 12ο τίτλο τα τελευταία 13 χρόνια.

Ads

Βέβαια τα όσα απίστευτα και παράδοξα έγιναν χθες και σήμερα στο Παλέ του Φαλήρου έφεραν το μπάσκετ 100 χρόνια πίσω και δημιούργησαν μια νέα σελίδα ντροπής. Μακράν το χειρότερο παιχνίδι που έγινε και έδειξε πανηγυρικά ότι η βλακεία είναι αήττητη και η βία δεν έχει χρώμα

Πλέον απομένει η σύνταξη του φύλλου αγώνα ενω το λόγο έχει ο αθλητικός δικαστής που θα μελετήσει τα όσα θα γράψουν οι δύο διαιτητές και μετά θα ανακοινώσει τις ποινές που προβλέπουν οι κανονισμοί πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ.


Ξέφρενο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός

Με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τον ΠΑΟ να είναι σε …άλλο γήπεδο ξεκίνησε ο τέταρτος τελικός. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ εύκολα με Τσίλντρες-Σχορτσιανίτη στο 11-0 στο 5΄ και 19-9 στο 7΄. Η είσοδος του Σπανούλη συμμάζεψε λίγο τους «πράσινους» οι οποίοι μείωσαν σε 19-12 που ήταν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου. Να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες τελείωσαν την περίοδο με 6 κλεψίματα και οι φιλοξενούμενοι με 8 λάθη!

Ads

Με τρίποντα και Μπατίστ

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο. Με Σπανούλη-Γιασικεβίτσιους στην περιφέρεια και τον Μπατίστ να συνδέεται με το καλάθι ο ΠΑΟ έτρεξε σερί 21-4 και πέρασε μπροστά με 23-28 στο 16΄ με τρίποντο του Τσαρτσαρή. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα «κόλλησε» επιθετικά, είχε πρόβλημα στην άμυνα ενώ οι Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς δεν μπορούσαν να περάσουν πάσες μέσα στη ρακέτα που περίμεναν οι ψηλοί. Ο Μπατίστ ανέβασε τη διαφορά στο +6(24-30) και η εξέδρα «πάγωσε».

Με ατομικές προσπάθειες των Τσίλντρες-Σχορτσιανίτη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 30-32 αλλά και πάλι ο Μπατίστ με 4 πόντους έδωσε προβάδισμα 30-36 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Να σημειωθεί ότι ο Μπατίστ τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους ενώ ο ΠΑΟ είχε συνολικά 6/6 δίποντα και 4/6 τρίποντα.

Πέντε λεπτά μπάσκετ και μία ώρα διακοπή

Επεισοδιακή ήταν η τρίτη περίοδος. Με μπροστάρη τον Μπουρούση ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι 36-38 στο 22΄. Ο ΠΑΟ με σερί 12-6 ξέφυγε με 42-50 από κλέψιμο και καλάθι του Σπανούλη είχαμε νέα διακοπή. Στο 26΄ ένα μεγάλο βαρελότο που έσκασε στον πάγκο του τριφυλλιού έκανε παίκτες και τεχνικό επιτελείο να τρέξουν πανικόβλητοι στο κέντρο.

Μετά από παρέμβαση του πρώτου διαιτητή Βορεάδη επέστρεψαν στον πάγκο αλλά μια νέα βροχή αντικειμένων έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να αποχωρήσουν τρέχοντας στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι μετά από πολλές περιπέτειες, συσκέψεις, εκκένωση του γηπέδου, νέο ζέσταμα των ομάδων, ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση δηλαδή στις 12.48 και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 54-63 υπέρ του ΠΑΟ.

Νέα ρίψη αντικειμένων και οριστική διακοπή

Στην τέταρτη και μεταμεσονύχτια περίοδο ο ΠΑΟ διατήρησε το προβάδισμα και ξέφυγε στο 34΄ με 59-69 με τον Νίκολας αλλά ο Ολυμπιακός μείωσε πολύ γρήγορα με τον Κλέιζα στους 4 (65-69) στο 35΄. Στο 36΄ ο Μπατίστ έκανε 67-73, ο Ολυμπιακός αστόχησε σε κρίσιμες επιθέσεις και ο ΠΑΟ πήρε νέα διαφορά +7 (69-76) με τον Νίκολας στο 39΄.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι ανεγκέφαλοι πέταξαν φωτοβολίδες και αντικείμενα με αποτέλεσμα να έχουμε νέα διακοπή και αποχώρηση των ομάδων και των διαιτητών.

Δεκάλεπτα: 19-12, 32-38, 54-63, 69-76

Απο το https://www.sportdog.gr