Ο Ολυμπιακός νίκησε στον δεύτερο τελικό τον Παναθηναϊκό με 68-66 με απίθανο τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο του Βασίλη Σπανούλη με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν και πάλι το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ads

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία 8.3” όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα με 66-65 στον Παναθηναϊκό, όμως ο Kill Bill δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση. Παρά το στενό μαρκάρισμα του Καλάθη, ο Σπανούλης με εκτός ισορροπίας σουτ, από αυτά που τα χαρακτηρίζει κανείς ως σουτ της απελπισίας στην εκπνοή του αγώνα ευστόχησε «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός αποχωρεί με «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού σε σειρά τελικών για 4η φορά στην ιστορία του (1993-3ος τελικός, 2014-3ος τελικός και 2015-2ος τελικός).
Πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών ο άψογος για ακόμη μία φορά Γιώργος Πρίντεζης με 20 πόντους (10 στην ανατροπή του Ολυμπιακού στη 2η περίοδο) και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σπανούλης με 11 πόντους. Από τον Παναθηναϊκό μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Νίκος Παππάς με 12 πόντους.

Επόμενο ματς είναι στο ΣΕΦ την προσεχή Πέμπτη (19:30).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ