Ο πρόσφυγας Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν ήταν αυτός στον οποίο η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία έβαλε τρικλοποδιά ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας στην πόλη Ρόζσκε.

Ads

Ο Μοχσέν, ο οποίος εκείνη τη μέρα κρατούσε το παιδί του στην αγκαλιά του, είναι Σύρος πρόσφυγας και μετά από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού με την εικονολήπτρια κατέληξε στη Γερμανία. Εκεί, μαθεύτηκε ότι ήταν προπονητής ποδοσφαίρου στη Συρία.

Το περιστατικό αυτό, όπως και η ιδιότητα του Μοχσέν, έφτασε στα αυτιά μιας ισπανικής σχολής που εκπαιδεύει προπονητές ποδοσφαίρου, η οποία τον κάλεσε να πάει στην Ισπανία.

Την Τετάρτη ο Μοχσέν έφτασε στη Μαδρίτη μαζί με τον γιο του και προς το παρόν θα παραμείνει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην εκπαιδευτική σχολή, στο προάστιο της Χετάφε.

Ads

Η σχολή θέλει να βρει μια δουλειά στον Μοχσέν στον τομέα εκπαίδευσής του, αν και ο ίδιος μιλάει μόνο αραβικά και λίγα αγγλικά. Το σχολείο σχεδιάζει επίσης να βοηθήσει τον Μοχσέν να αιτηθεί για άσυλο στην Ισπανία.

Η χώρα την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να αναλάβει 17680 πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες στο πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία απολύθηκε από τη δουλειά της μετά την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο.