Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε παίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ακολούθησαν την λήξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε από το Champions League.

Ads

Με το σφύριγμα της λήξης και ενώ οι παίκτες του «Δικεφάλου» πανηγύριζαν την μεγάλη τους νίκη, οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» άρχισαν να πετάνε μπουκάλια προς το μέρος τους. Έτσι λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν γρήγορα προς την φυσούνα, όπου ξεκίνησε το…τρίτο ημίχρονο.

Χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σαφής εικόνα θεωρείται βέβαιο πως υπήρξαν και μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια ώρα, οπαδοί του Ολυμπιακού συνέχιζαν να πετάνε πλαστικά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κανείς δεν έφευγε από τα επίσημα. Οι άνθρωποι του γηπέδου για να μπορέσουν να δώσουν ένα τέλος στα επεισόδια που συνέβαιναν στην φυσούνα την μάζεψαν σε χρόνο… ρεκόρ. Το δυσάρεστο όμως ήταν πως ο διαιτητής Δαλούκας είχε μείνει στο γήπεδο. Έτσι λοιπόν έγινε αυτόματα στόχος των οπαδών για λίγα λεπτά, μέχρι να ξανανοίξει η φυσούνα.

Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ

Την ίδια ώρα υπήρξαν σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα σε φίλους του Ολυμπιακού και της αστυνομίας, που είχε συγκεντρωθεί ακριβώς πάνω από την φυσούνα. Υπήρξαν πολλά σπασμένα καθίσματα, ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, αλλά και επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των οπαδών των Πειραιωτών. Τελικά περίπου 15 λεπτά αργότερα τα πράγματα ηρέμησαν, ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Ads

Καταδίκασε τα επεισόδια, «όχι» στις δηλώσεις

Τα επεισόδια στο φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έσπευσαν να καταδικάσουν τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, αν και όπως τόνιζαν καταλαβαίνουν σε μεγάλο βαθμό την αγανάκτηση του κόσμου για την εικόνα της ομάδας.

«Καταλαβαίνουμε τον κόσμο για αυτό βλέπει και είναι λογικό να αντιδρά, όμως, δεν γίνεται να φτάνουν κάποιοι στα άκρα. Καταδικάζουμε τα επεισόδια και τις ζημιές στο γήπεδο», ανέφεραν στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ, ενώ για την επόμενη μέρα στο λιμάνι, έλεγαν:

«Αυτή η διοίκηση που έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή, θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να τον ξαναφέρει εκεί που είναι η θέση του».

Απαγόρευση δηλώσεων

Το κλίμα πάντως, είναι ιδιαίτερα βαρύ και μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Ήδη η διοίκηση απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές να κάνουν δηλώσεις. Ο Μπάντοβιτς έθεσε ευατόν στη διάθεση του Κόκκαλη και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πια πως δεν θα είναι στον πάγκο τη νέα σεζόν.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές και δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες, κυρίως στο θέμα του νέου προπονητή.


Επεισόδια και έξω από το γήπεδο…

Λίγο πριν τις 19.00 στην εμφάνιση μίας διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ του «Γ.Καραϊσκάκης», οι φίλοι του Ολυμπιακού εξοργίστηκαν και άρχισαν να πετάνε διάφορα αντικείμενα προς το μέρος τους. Τελικά, ύστερα από λίγα λεπτά τα πράγματα ηρέμησαν και οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» αποχώρησαν για να πάνε στο παιχνίδι του βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, το οποίο ξεκινάει στις 20.00.

Ήττα για τον Ολυμπιακό

Όπως και στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, έτσι και στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το Καραϊσκάκη, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Βλάνταν Ίβιτς (33’). Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απέναντι στον κακό Ολυμπιακό, ο «δικέφαλος» έπαιξε έξυπνα, κράτησε με άνεση το μηδέν και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση πήρε αυτό που ήθελε, στέλνοντας στα… τάρταρα τους Πειραιώτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πια καμία ελπίδα για τη πρώτη θέση των πλέι οφ, την οποία φυσικά, δεν δικαιούταν με τέτοιες εμφανίσεις. Σε τέσσερα ματς, ο Ολυμπιακός έχει τρεις ήττες και μοιραία, ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη αποδοκίμασε τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες.

«Κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό…», ακούστηκε σε βάρος του Κόκκαλη, αλλά και «Ερνέστο Βαλβέρδε» από τους οργανωμένους, ενώ ο Μπάντοβιτς τα άκουσε από τη θύρα των επισήμων, με κάποιους πιο θερμόαιμους να του χτυπάνε τον πάγκο. Στο φινάλε μάλιστα, δεν έλειψαν τα νεύρα με τους παίκτες των δύο ομάδων να αρπάζονται στη φυσούνα προς τα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ έχει πια 13 βαθμούς (έναντι 7 του Ολυμπιακού) και μπορεί να καθαρίσει την πρωτιά ακόμη και σήμερα, αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα ο Φιλομένο

Όπως είχαμε επισημάνει από χθες, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τελικά την έκπληξη και στο μόνιμο 4-2-3-1, ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης τον Λούσιο Φιλομένο αντί του Μουσλίμοβιτς, ενώ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο επέστρεψε ο Ίβιτς.

Με την ίδια διάταξη παρατάχθηκε και ο Ολυμπιακός, αφού ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έβαλε σε ρόλο δεξιού χαφ τον Τοροσίδη, αριστερά τον Λούα Λούα και τον Όσκαρ πίσω από τον Ντάρμπισιρ.

Δυνατό ξεκίνημα

Με τον ΠΑΟΚ να βολεύεται και με την ισοπαλία, ήταν φυσικό οι Πειραιώτες να πάρουν από την αρχή της κατοχής της μπάλας. Ο «δικέφαλος» είχε πρώτο μέλημα να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του, να αμυνθεί σωστά και να ψάξει το γκολ, μέσα από τις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν ένα σχετικά καλό πρώτο 15λεπτο, στο οποίο πίεσαν και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Κάτι που τελικά δε συνέβη, καθώς στις δύο καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού δεν ήρθε το γκολ. Αρχικά, στο 8’ ο Κοντρέρας με κεφαλιά έσωσε πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Τοροσίδη, ενώ στο 14’ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο καλό δεξί σουτ του Λούα Λούα.

Το τέλειο χτύπημα

Από το 20’ και μετά πάντως, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς εκεί ακριβώς που ήθελαν. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή, όμως, δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Κρατούσε ανούσια τη μπάλα και δεν μπόρεσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Ντουντού και Μαρέσκα δεν μπόρεσαν να κάνουν παιχνίδι απ’ τον άξονα, οι ακραίοι Λούα Λούα και Τοροσίδης έμειναν επίσης στα ρηχά, παρότι το πάλευαν, ο Ντάρμπισιρ ήταν ακίνδυνος. Με εξαιρετική αλληλοκάλυψη, ο «δικέφαλος» έλεγξε τον ρυθμό και όταν βρήκε τον χώρο έκανε την ιδανική αντεπίθεση και σκόραρε.

Ήταν το 33ο λεπτό, όταν οι Φιλομένο, Ίβιτς και Σορλέν συνδυάστηκαν άψογα. Ο Γάλλος από αριστερά την κατάλληλη στιγμή γύρισε ιδανικά τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Ίβιτς που είχε ακολουθήσει με δεξί πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, στο 42’ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ντουντού για φάουλ στον Μαλεζά, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φιλομένο απείλησε με προβολή μετά το φάουλ του Λίνο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δεν άλλαξε κάτι

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Πάντο με τον Μήτρογλου και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, ελπίζοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Τοροσίδης γύρισε σε ρόλο δεξιού μπακ, ενώ οι Λούα Λούα (δεξιά) και Όσκαρ (αριστερά) πήραν θέσεις στα άκρα, με τον Ισπανό να κλείνει συχνά προς τον άξονα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τη κατοχή της μπάλας, αλλά από λύσεις… μηδέν. Με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική του λειτουργία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να απειλήσουν. Μπλοκαρισμένοι οι παίκτες του Μπάντοβιτς έκαναν αρκετά λάθη, δεν είχαν καθαρό μυαλό, ακόμη και το απαιτούμενο πάθος και τη διάθεση για να γυρίσουν το ματς.

Νεύρα και αποβολές

Μόνο από κάποιες στημένες φάσεις ένιωσε πίεση ο Χαλκιάς, που στο 67’ αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Όσκαρ. Με τα λεπτά να κυλούν, οι Πειραιώτες έχαναν κάθε ίχνος πίστης για την ανατροπή και το μόνο που έβγαζαν στο γήπεδο ήταν ο εκνευρισμός.

Ο Μαρέσκα τα… έχωσε στον Μπάντοβιτς τη στιγμή της αλλαγής του με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ οι Ντουντού και Μπράβο… το έριξαν στις κλωτσιές. Ο τελευταίος μάλιστα, γλίτωσε την κόκκινη στο 85’, αφού ο Δαλούκας του έδειξε κίτρινη για το σκληρό μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

Την κόκκινη πάντως, δεν γλίτωσαν οι Μέλμπεργκ και Κοντρέρας, που αρπάχτηκαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Δαλούκας έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μαρέσκα, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μπράβο, Βιτόλο, Φιλομένο και Γκαρσία.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (72΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πάντος (46΄ Μήτρογλου), Λούα Λούα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (86΄ Εντίνιο), Ίβιτς (92′ Φωτάκης), Φιλομένο (62΄ Μουσλίμοβιτς).

Πηγή: Sportdog