Ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας εξαιρετικά κατά διαστήματα και αφού «λαχτάρησε» στις καθυστερήσεις, με ηγέτη τον Μπίσεσβαρ που είχε γκολ και ασίστ, νίκησε τη Μποέμιανς με 2-0 στην Τούμπα.

Ads

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα πήρε την πρόκριση για τα playoffs του Europa Conference League, όπου θα βρει μπροστά του μια εκ των Ριέκα ή Χιμπέρνιαν (1-1 το πρώτο ματς).

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα και ήταν αυτός από τον οποίο άρχιζε κάθε καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Πέτυχαν δύο γκολ, είχαν δοκάρι, ζήτησαν ένα γκολ που δεν έδειξε ο διαιτητής και είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών για να φτάσουν σε ευρύτερο σκορ και σε νίκη με μεγαλύτερη άνεση.

Ads

Από την άλλη η Μποέμιανς δεν κλείστηκε ούτε στην Τούμπα, έπαιξε ποδόσφαιρο και είχε αυτή τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο ματς μόλις στο 4′ της αναμέτρησης. Σε κόρνερ από τα αριστερά οι φιλοξενούμενοι δεν έδιωξαν σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Μπίσεσβαρ. Αυτός έκανε μια γλυκιά σέντρα προς το ύψος του πέναλτι με τον Σβαμπ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Μποέμιανς πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει στην επίθεση έχοντας δύο καλές στιγμές μέχρι το 18′ της αναμέτρησης. Η πρώτη από λάθος γύρισμα του Μιχαηλίδη και η δεύτερη όταν στο 18′ ο Κέλι μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση στο 28′ όταν ο Μιχαηλίδης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ολιβέιρα πήδηξε στο χώρο του κέντρου για να πάρει τη μπάλα, δεν τα κατάφερε αλλά αυτή έφτασε στον Καντουρί που με τη μία πέταξε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Επτά λεπτά αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν γκολ όταν σε μια δύσκολη φάση ο Ελ Καντουρί έκανε το σουτ ο Τάλμποτ με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στο έδαφος χωρίς να είναι σίγουρο αν πέρασε ολόκληρη η μπάλα ή μη τη γραμμή.

Ο δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν στο 42′ ο Ελ Καντουρί -ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ζίβκοβιτς- αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο μέρος, με τον Ζίβκοβιτς να στρώνει στον Μπίσεσβαρ στο 53′ αλλά το πλασέ του τελευταίου να φεύγει ελάχιστα έξω. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν πολύ ωραία την μπάλα στο 59′, ωστόσο ο Ολιβέιρα καθυστέρησε ελάχιστα να ενεργήσει, με το γύρισμά του να απομακρύνεται από την αντίπαλή άμυνα.

Η Μποέμιανς απείλησε στο 61′ με την κεφαλιά του Κέλι από το ύψος της μικρής περιοχής, που πέρασε άουτ.

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Εσίτι αντί του Κούρτιτς στο 73′ (όπως και τον Σφιντέρσκι αντί του Ολιβέιρα), προκειμένου να προστατεύσει τα μετόπισθέν του. Παρόλα αυτά, η ομάδα του ήταν εκείνη που συνέχιζε να απειλεί.

Κορυφαία ευκαιρία της εκείνη στο 87′, όταν ο Σφιντέρσκι αργοπόρησε να εκτελέσει εντός της μικρής περιοχής. Με τον Γουόρντ όμως να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 90’+4′, ο ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος το υπέρ του σκορ και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σβιντέρσκι)

Μποέμιανς: Τάλμποτ, Λαιόνς (86′ Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι

Διαιτητής: Τζούλιαν Βαϊνμπεγκερ (Αυστρία)
Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ, Μαξιμίλιαν Κόλμπιτς (Αυστρία)
4ος Διαιτητής: Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία)