Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα απ’ τη Λαμία, νικώντας την ομώνυμη ομάδα 3-0, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 και σημείωσε την έβδομη νίκη του στους τελευταίους οκτώ αγώνες.

Ads

Έτσι ο δικέφαλος του βορρά με 35 βαθμούς είναι  στη δεύτερη θέση της Super League και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αύριο (Κυριακή 8/1) για να δει κατά πόσο θα ωφεληθεί απ’ αυτό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε διαστήματα που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα της, πέτυχε τρία γκολ και είχε πολλές και χαμένες ευκαιρίες για να φτάσει και σε περισσότερα τέρματα.

Βέβαια και η Λαμία από την πλευρά της θα μπορούσε στο πρώτο 45λεπτο να βάλει και αυτή ένα γκολ αλλά στάθηκε άτυχη καθώς είχε και δοκάρι. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ads

Σπουδαίο ματς από Νάρεϊ και Ντάντας για τους νικητές, που είδαν τον Μουργκ να μπαίνει για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα της ομάδας αλλά να τραυματίζεται στα πρώτα λεπτά και να αποχωρεί μόλις στο 8’.

Από πλευράς γηπεδούχων, αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο ο Γκαραβέλης, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να παραμένει δίχως νίκη στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Σάββας Παντελίδης, που επέλεξε τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια και τους Βασιλαντωνόπουλο, Τζανετόπουλο, Κορνέζο και Σιμόν στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Τζανδάρης-Μπεχαράνο, με την τριάδα Ρόμανιτς, Ντε Βινσέντι και Νούνιες πίσω από τον Βέργο.

Με 4-2-3-1 πορεύτηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αμετακίνητος στην εστία ο Κοτάρσκι, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ρ. Σοάρες στην άμυνα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Αουγκούστο-Ντάντας, ενώ η τριάδα Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλιας επιλέχτηκε πίσω από τον Ολιβέιρα.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε εξαρχής στους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Ολιβέιρα που κόντραρε στο 11’. Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε το γκολ, με την άμυνα της Λαμίας να… κοιμάται μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντάντας και τον Νάρεϊ να σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει στον Πορτογάλο φορ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 27′ ο ΠΑΟΚ σημείωσεε το δεύτερο γκολ, με κλέψιμο του Νάρεϊ, συνεργασία με τον Ολιβέιρα, γύρισμα στην περιοχή, λάθος του Μπεχαράνο και τον Ντάντας με ψύχραιμο σουτ να γράφει το 0-2.

Στο 28’ ο Ντε Βινσέντι απείλησε με εκτέλεση κόρνερ αλλά είδε τον Κοτάρσκι να απομακρύνει εντυπωσιακά, ένα λεπτό πριν το δοκάρι σταματήσει την κεφαλιά του Μπεχαράνο. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς αντεπιτέθηκαν, με τον Κωνσταντέλια να βγάζει μόνο του τον Νάρεϊ αλλά εκείνον να σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 43ο λεπτό ο Ολιβέιρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 3-0, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μία παντελώς άστοχη κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 50’, με τον ΠΑΟΚ εντέλει να καθαρίζει το ματς οκτώ λεπτά αργότερα.

Μετά από μία άψογη ομαδική προσπάθεια, ο Λύρατζης τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς και εκείνος άδειασε δύο αντιπάλους προτού τελειώσει το ματς σκοράροντας για το 0-3.

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία και το σκορ να μην αλλάζει.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (37’ Σαράνοφ), Σιμόν (46’ Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος (66’ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Νούνιες, Ρόμανιτς (66’ Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (60’ Μαρτίνεθ), Βέργος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (80’ Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (80’ Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (8’ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (70’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70’ Τόμας)

Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ματσούκας Μιχαήλ (Αιτ/νιας)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)