Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Πανιώνιος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά από 4,5 χρόνια, οι “κυανέρυθροι” αλλάζουν χέρια με την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη σε γκρουπ επιχειρηματιών τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ads

Η Γενική Συνέλευση που είχε κομβικό χαρακτήρα για το μέλλον του συλλόγου κράτησε για δύο ώρες περίπου και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της ΠΑΕ για να επισημοποιήσει την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Ψυχικό βρέθηκαν 100 περίπου φίλαθλοι του Πανιωνίου που ζητούσαν η ΠΑΕ να μεταβιβαστεί σε “κυανέρυθρο” επιχειρηματία, κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι η μεταβίβαση θα γίνει σε γκρουπ επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γεράσιμος Βεντούρης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Ζερβακάκο είχε καταθέσει πρόταση στον Κωνσταντίνο Τσακίρη η οποία απορρίφθηκε, αποχώρησε βουρκωμένος μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ, όντας προφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Ads

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε να οριστεί 9μελες συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε για να προχωρήσει την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών.

Αντιπροσωπεία των φίλων της ομάδας συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης και εκείνος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο αλλά και να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών στο συγκεκριμένο γκρουπ επιχειρηματιών.”Βρήκα έναν άνθρωπο που θα με απαλλάξει από το βάσανο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έγινε και αναφορά στην περίπτωση του Γιάννη Καλογρίτσα στις συζητήσεις με τον οποίο προτάθηκε να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών καταβάλοντας περίπου 500.000 ευρώ για έργα στο προονητικό κέντρο της ομάδας, “Απήλιον”, εκείνος ζήτησε να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο αλλά τελικά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του.

Η πορεία από τα όνειρα έως τα δάκρυα

Μετά από 4,5 χρόνια λοιπόν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αποχωρεί από τον σύλλογο, καθώς ο ίδιος είχε εκδηλώσει αυτή την επιθυμία ειδικά το τελευταίο διάστημα. Έτσι τη στιγμή που ο Πανιώνιος συμπληρώνει 120χρόνια ιστορίας η ΠΑΕ αλλάζει χέρια και μπαίνει σε μία νέα εποχή την ώρα που υπάρχει δυσαρέσκεια στις τάξεις των φιλάθλων για το γεγονός ότι η ΠΑΕ δεν έμεινε σε “κυανέρυθρα” χέρια.

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στο διάστημα της θητείας του στους “κυανέρυθρους”, κατόρθωσε στις δύο πρώτες σεζόν να οδηγήσει την ομάδα στην έξοδο στο πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δημιούργησε το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί που ήταν ένα όνειρο ετών για την ομάδα, συγκρότησε το πλάνο για νέο αθλητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη ενώ έφερε στις τάξεις του συλλόγου ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ρεκόμπα και ο Εστογιανόφ.

Την τελευταία διετία η πορεία της ομάδας δεν ήταν ανάλογη καθώς οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ την τρέχουσα σεζόν η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη μετά τις λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού καθώς ο Πανιώνιος κινδυνέυει άμεσα με υποβιβασμό όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η εποχή Τσακίρη στον “Ιστορικό” ξεκίνησε με το σύνθημα “Ζω για να σε δω όπως σε φαντάζομαι” αλλά πλέον ολοκληρώθηκε με δάκρυα και δυσαρέσκεια από τους φίλους της ομάδας για τις τελευταίες επιλογές του.

Χωρίς φιλάθλους στη Λάρισα

Στο μεταξύ ο Πανιώνιος δεν θα έχει στη συμπαράσταση των φιλάθλων του στο παιχνίδι με την Λάρισα στο «Αλκαζάρ».

Η ΠΑΕ γνωστοποίησε κάτι τέτοιο με την ακόλουθη ανακοίνωση.”Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ με έγγραφο του προς την ΠΑΕ ΑΕΛ, αιτήθηκε εισιτήρια για τους φίλους του Πανιωνίου που θα επιθυμούσαν να παρακολουθησουν τον αγώνα ΑΕΛ – Πανιώνιος που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλική πόλη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ απάντησε σήμερα(σ.σ χθες), 16/11/2010, με το υπ. αριθμό 4363 έγγραφο της, ότι παρά τη θετική της αντίληψη στο να παρευρεθούν φίλοι του Πανιωνίου στο “Αλκαζάρ”, δεν δύναται να παραχωρήσει κερκίδα για φιλοξενούμενους λόγω του ότι ο αναμεταξύ μας αγώνας είναι ο τελευταίος στο συγκεκριμένο γήπεδο και έχει δοθεί αποχαιρετιστήριος – πανηγυρικός χαρακτήρας.Κατόπιν των ανωτέρω ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας ότι δεν θα υπάρχουν εισιτήρια και κερκίδα φιλοξενουμένων στον αγώνα ΑΕΛ – Πανιώνιος, που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου 2010 στη Λάρισα”.

Πηγή: sport 24