Ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες από το 11΄, προηγήθηκε με 1-0 στο 59΄και ήταν κοντά σε ένα μεγάλο διπλό που θα έπαγε το αήττητο του Παναθηναϊκού ως το 97΄, ώσπου ο Φώτης Ιωαννίδης ισοφάρισε 1-1, λυτρώνοντας την ομάδα του και ολοκληρώνοντας το πρώτο «πιάτο» της 15ης αγωνιστικής Super League 1.

Ads

Έτσι οι πράσινοι παρέμειναν στην κορυφή με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να «ρίξει» τον Παναθηναϊκό στη… μάχη με 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ήταν στην εστία, με τους Κώτσιρα, Χουάνκαρ, Μάγκουσον και Σένκεφελντ στην τετράδα της άμυνας. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν η τριάδα στα χαφ, ενώ στην «τριπλέτα» της επίθεσης αγωνίστηκαν, ο Μπερνάρ, ο Παλάσιος και ο Σπόραρ.

Το συνηθισμένο 3-5-2 επέλεξε ο Βάλντας Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ. Ο Μανδάς στα γκολ ποστ, με τριάδα Πασαλίδη, Διαμαντή και Γιοχού στα στόπερ. Την δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Λάρσον, την αριστερή ο Μαρινάκης, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν Ντιουσέ, Μεγιάδο και Μπαλογιάννης. Αιχμή του «δόρατος» για τους Κρητικούς, ο Τοράλ και ο Ντίκο.

Ads

Ο Παναθηναίκός ήταν αυτός που ξεκίνησε κυκλοφορόντας την μπάλα και προσπαθώντας να παραβιάσουν την εστία του ΟΦΗ. Η πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση των «πράσινων» ήταν αυτή του τρίτου λεπτού με τον Σπόραρ να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Μανδά που μπλόκαρε, όμως ο Σλοβένος ήταν εκτεθειμένος και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Το τέμπο παρέμεινε ως είχε ώσπου στο 11’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες με τον Γιοχού να ανατρέπει εκτός περιοχής τον Σπόραρ που έφευγε μόνος απέναντι στον Μανδά. Έπειτα από συνεννόηση με το VAR ο Γκορτσίλας απέβαλε τον αμυντικό του ΟΦΗ αφήνοντας τους Κρητικούς με παίκτη λιγότερο. Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Μάγκνουσον όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 15’ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Μπερνάρ να «σκάβει» την μπάλα στον Παλάσιος και τον Αργεντινό να αστοχεί από διαγώνια θέση. Από το σημείο εκείνο και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και το σκληρό παιχνίδι να υπερέχει.

Στο 26’ ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο ματς μετά από κεφαλιά του Πασαλίδη στην εκτέλεση φάουλ του Λάρσον.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους, κερδίζοντας πολλά κόρνερ που έμειναν ωστόσο αναξιοποίητα. Στο 38’ ο Χουάνκαρ, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Χουάνκαρ, σήκωσε γλυκά στον Σπόραρ που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στο 51’ άγγιξε το γκολ με τον Παλάσιος να σημαδεύει το δοκάρι του Μανδά με βολίδα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν όμως ο OΦΗ στην κόντρα κατάφερε να προηγηθεί. Ο Μπαλογιάννης βγήκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα στον Λάρσον που με κεφαλιά έκανε το 0-1 «παγώνοντας» τη Λεωφόρο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Οι «πράσινοι» ενέτειναν την πίεση τους και κέρδισαν πολλά κόρνερ ξανά τα οποία δεν αξιοποίησαν. Οι παίκτες του ΟΦΗ κέρδιζαν αρκετό χρόνο πέφτοντας στο έδαφος. Στο 86’ ο Βαγιαννίδης έφτασε κοντά στην ισοφάριση με σουτ όμως ο Μανδάς απέκρουσε.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ θα φύγει από την Αθήνα με ένα τεράστιο «διπλό» ο Φώτης Ιωαννίδης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στο ματς, έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα στο 90΄+7΄και ισοφάρισε σε 1-1, σκορ το οποίο έμεινε ως το τέλος του ματς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς 4-3-3): Μπρινιόλι- Κώτσιρας (83′ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (83′ Σάντσες)-Κουρμπέλης (60′ Ιωαννίδης), Τσέριν, Ρούμπεν -Μπερνάρ, Παλάσιος (75′ Βέρμπιτς), Σπόραρ

OΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας 3-5-2): Mανδάς- Λάρσον, Μαρινάκης (46′ Ντουρμισάι), Γιοχού, Διαμαντής, Πασαλίδης (74′ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης- Μεγιάδο, Ντιουσέ (89′ Τσιλιανίδης)- Τοράλ (82′ Περέα), Ντίκο (74′ Νέιρα)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
AVAR: Στεφανής Γεώργιος Καρδίτσας)