Με πίστη για την κατάκτηση της Euroleague «πέταξε» σήμερα το μεσημέρι για το Παρίσι ενόψει του Final Four η αποστολή του Ολυμπιακού.

Ads

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη που μπορεί νωρίτερα να κράτησε χαμηλούς τόνους – «πάμε να το χαρούμε» είπε χαρακτηριστικά – ωστόσο κατά την αναχώρηση της ομάδας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία.

«Πάμε για να πάρουμε το τρόπαιο»

«Πάμε στο Παρίσι για να πάρουμε το τρόπαιο. Είναι ευκαιρία για όλους τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι ευκαιρία να δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει και τι μπορούμε να πετύχουμε» δήλωσε ο «δράκος» ενώ για τον ημιτελικό με την Παρτιζάν, τόνισε «είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, όποιες και αν είναι οι συνθήκες του παιχνιδιού και ό,τι και αν μας παρουσιαστεί. Προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι εδώ και ένα μήνα».

«Τους ξέρουμε και τους τρεις»

Ads

Όσο για το ποια αντίπαλο προτιμά στον τελικό της Κυριακής, αν φυσικά ο Ολυμπιακός προκριθεί, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Έχουμε προετοιμαστεί και για τις τρεις αντιπάλους. Είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Και από ψυχολογική άποψη, αλλά και σωματικά και ψυχολογικά. Μετά από πολλά χρόνια πήραμε έναν τίτλο, το Κύπελλο, και τώρα θέλουμε τον δεύτερο. Μετά θα κοιτάξουμε το πρωτάθλημα».

«Έχουμε καλύτερη ομάδα»

«Σίγουρα υπάρχει αγωνία και άγχος, κακά τα ψέματα. Ξέρουμε όλοι τις δυσκολίες που έχει ένα ματς στο φάιναλ φορ. Έχουμε καλύτερη ομάδα, αλλά σε ένα Final Four όλοι έχουν το ίδιο ποσοστό επιτυχίας» δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και πρόσθεσε «η Παρτιζάν για να φτάσει στο Final Four πάει να πει πως αξίζει σαν ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Όσο για το τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα του και θα διεκδικήσει αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι στο Βερολίνο, ο φόργουορντ από τον Πύργο είπε: «Έχουμε έναν κορμό, υπάρχει εμπειρία στην ομάδα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Το θέμα είναι για 40 λεπτά να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Να παίξουμε σαν ομάδα και να μην προσπαθήσουμε να πάρουμε το παιχνίδι μεμονωμένα».

«Θα κάνουμε τα ματς της ζωής μας»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδειξε αποφασισμένος να κάνει τα ματς της ζωής του. «Όλοι έχουμε από 25% πιθανότητες. Εμείς θα πάμε για να κάνουμε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μας. Ετοιμαζόμαστε για αυτό όλο το χρόνο και πλέον απέχουμε μόνο δύο αγώνες από το τρόπαιο. Θέλουμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το κατακτήσουμε», τόνισε ο θηριώδης σέντερ.

«Απλά, πάμε να το πάρουμε»

Από την πλευρά του, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Λίνας Κλέιζα ξεκαθάρισε: «Πολύ απλά πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Ούτε για τουρισμό, ούτε για τίποτε άλλο. Πρώτα θέλουμε να νικήσουμε την Παρτιζάν. Δεν έχω κάποια προτίμηση για τον τελικό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει ο Ολυμπιακός στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».