Στη θέση του προέδρου της UEFA θα παραμείνει ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος έως το 2019 και θα θητεύσει για τρίτη τετραετία.

Ads

Δίχως αντίπαλο στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Μισέλ Πλατινί επανεκλέχθηκε και συνεχίζει το έργο του, όπως γνωστοποίησε μέσω του κογκρέσου στη Βιέννη.

«Ξέρω ότι στηρίζεστε σε μένα και ξέρω ότι κι εγώ μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς. Στην UEFA γνωρίζουμε και πάντα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την διατήρηση της αυτονομίας των εθνικών ομοσπονδιών» ήταν τα λόγια του Γάλλου προέδρου.

Λίγες ώρες πριν την εκλογή του με δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για «μαύρες μέρες» του χουλιγκανισμού στην Ευρώπη λόγω της αύξησης του εθνικισμού και του εξτρεμισμού και «φωτογράφισε» και το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα πρόσφατα επεισόδια.

Ads

«Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε συγκεκριμένες εικόνες για τις οποίες πίστευα πως ανήκαν στο παρελθόν. Κάποιοι από εμάς τα έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι. Στην δική μου περίπτωση πριν από 30 χρόνια. Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα. Θέλουμε αυστηρότερες ποινές στα γήπεδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα το ξαναπώ, την δημιουργία Ευρωπαϊκή αθλητική αστυνομίας. Είναι κάτι που είχα αρχίσει να λέω από το 2007 όταν εξελέγην για πρώτη φορά», κατέληξε ο Μισέλ Πλατινί.