Σε ένα ακόμη πείραγμα των Βραζιλιάνων και του Πελέ επιδόθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποδεικνύοντας πως η ποδοσφαιρική κόντρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και μεταξύ των κατά γενική ομολογία καλύτερων παικτών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ads

Οι Αργεντίνοι  αυτή τη φορά βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση μετά την ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας με 7 – 1 από την Γερμανία αλλά και την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έχασε την ευκαιρία και τραγούδησε μαζί με οπαδούς μπροστά στην κάμερα το σύνθημα «Decime que se siete…»

Το πρωτότυπο σύνθημα σε ελεύθερη μετάφραση λέει «Πες μου πως νιώθεις…», «Decime que se siente…», ωστόσο μετά τα επτά γκολ που δέχτηκε η Βραζιλία από τη Γερμανία το σύνθημα επικαιροποιήθηκε σε «Decime que se siete…», δηλαδή «Πες μου πως νιώθεις μετά τα επτά». Ένα δεύτερο σύνθημα που τραγούδησε ο Μαραντόνα μαζί με τους οπαδούς μπροστά στους δημοσιογράφους (πολλοί ήταν και από τη Βραζιλία) ήταν και το παραδοσιακό «Maradona es mas grande que Pelé», δηλαδή «ο Μαραντόνα είναι μεγαλύτερος από τον Πελέ».