Ο Μέσσι εντυπωσίασε και πάλι το φίλαθλο κοινό με ένα σπάνιο τρικ στο πέναλτί του στον αγώνα της Μπαρσελόνα με την Θέλτα.

Ads

Στο 82 λεπτό ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι: Όμως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου αντί να το εκτελέσει απευθείας έδωσε πάσα στον Λουίς Σουάρες ο οποίος ήρθε από πίσω και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σουάρες σκόραρε το τρίτο γκολ εναντίον της Θέλτα και η Μπαρσελονα επικράτησε με 6:1.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Αντίπαλοι παίκτες, συμπαίκτες και οπαδοί εντυπωσιάστηκαν με την εκτέλεση του πέναλτι. Όμως δεν συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η πιο διάσημη μη άμεση εκτέλεση πέναλτι ήταν του Γιόχαν Κρόιφ το 1982 με τον Άγιαξ. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» έδωσε την μπάλα με πάσα στον συμπαίκτη του Γέσπερ Όλσεν ο οποίος του την επέστρεψε έτσι ώστε να βάλει ο ίδιος το γκολ.

Η πρώτη φορά στην ιστορία που έχει καταγραφεί εκτέλεση πέναλτι με πάσα ήταν σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ισλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλο το 1958. Ο βέλγος στράικερ, Ρικ Κόπενς ήταν εκείνος που έκανε πάσα στον Αντρέ Πίτερς κι εκείνος του επέστρεψε τη μπάλα για να σκοράρει σε κενή εστία (Δείτε στο 1:33).

Την έμμεση εκτέλεση πέναλτι επιχείρησαν πριν από μια δεκαετία, το 2005, και οι Ρόμπερτ Πιρές και Τιερί Ανρί, όχι όμως με επιτυχία, στον αγώνα Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι

Ads