Την Κυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 21:00, θα διεξαχθεί ο 78ος τελικός του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στο γήπεδο της Ριζούπολης, μετά από την σημερινή απόφαση ( επιτέλους ) της επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ.

Ads

Παρά τις ενστάσεις από πλευράς ερυθρολεύκων ( για την κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο γήπεδο και για την γειτνίαση του με την Ν. Φιλαδέλφεια), η επιτροπή κυπέλλου της ομοσπονδίας, με 12 ψήφους υπέρ, 4 «παρών» ( Γραμμένος,  Μπουτσικάρης, Γκαγκάτσης και Ασλανίδης ) και ένα κατά του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, έδωσε τέλος στην εκκρεμότητα.

Ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών ( Τάκης Αγραφιώτης ) αντιπρότεινε το «Γ. Καραϊσκάκης» και το Παγκρήτιο », για τα οποία δεν το συζήτησε καθόλου η Επιτροπή (διότι το πρώτο είναι η έδρα των Πειραιωτών και το δεύτερο δεν μπορεί να φιλοξενήσει ματς), αλλά και το «Κλ. Βικελίδης».

Μένει να δούμε τις συνθήκες διεξαγωγής και την απάντηση που θα δώσει η επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό στο αίτημα της ΕΠΟ, για περισσότερους των 300 θεατές του τελικού.

Ads

Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια η διεξαγωγή των τελικών υποβάθμισε κατά πολύ τον θεσμό, αποδεικνύοντας ότι διαχρονικά οι διοικήσεις της ΕΠΟ είναι παντελώς ανίκανες να τους διοργανώσουν.
Περισσότεροι αστυνομικοί από φιλάθλους, βία τραυματισμοί εντός εκτός γηπέδων, αποκρουστική τηλεοπτική εικόνα, με άδειες κερκίδες και συχνά επεισόδια με είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο κλπ.
Τουλάχιστον τώρα τα μέτρα λόγω κορωνοϊού, θα αποτελέσουν ένα ωραίο άλλοθι, αν και είμαστε ικανοί και με ελάχιστους θεατές να έχουμε θέματα….

Αμέσως μετά την απόφαση της ομοσπονδίας, από τον Πειραιά έγινε γνωστό ότι στον Ολυμπιακό είναι έξαλλοι με τον ορισμό στη Ριζούπολη και γνωστοποίησαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά της ΕΠΟ και όσων ψήφισαν υπέρ. Οι ερυθρόλευκοι «βράζουν» γιατί το στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν έγινε έλεγχος καταλληλότητας ( το παραδέχτηκε ο κ. Δημητρίου από την ομοσπονδία ) και έχει να διεξαχθεί αγώνας super league1 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνεπώς πάμε για έναν ακόμη « πολεμικό» τελικό και πλέον μόνο η Αστυνομία μπορεί να αλλάξει την έδρα, για λόγους ασφαλείας.