Υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ θα κατέβει ο 9 φορές Ολυμπιονίκης Καρλ Λιούις. Ο 49χρονος δήλωσε πως θα διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων του Ουιλινγκμπορο, όπου και διαμένει, θέτοντας υποψηφιότητα στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ads

«Όταν τρέχω, όπως έχετε δει από το ρεκόρ μου, τρέχω για να κερδίσω», τόνισε ο Καρλ Λιούις και πρόσθεσε πως σκοπός του είναι να εμπνεύσει τους πολίτες και να βελτιώσει της δυνατότητες εκπαίδευσης, ιδιαιτέρως στο θέμα της φυσικής αγωγής των παιδιών. Ακόμη, σημείωσε πως ελπίζει να φέρει την ευγενή άμιλλα στο τρέχον πικρό πολιτικό κλίμα των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί με τους εκλεγμένους του να παίζουν το παιχνίδι του φταίχτη και να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς τους ομολόγους ως εχθρούς», σημείωσε.

Ο Καρλ Λιούις υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του στίβου, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 (100μ, 200μ, μήκος και 4χ100μ), δύο στην διοργάνωση της Σεούλ το 1988 (100μ και μήκος), δύο στην Βαρκελώνη το 1992 (4χ100μ και μήκος) και ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 (μήκος).

Ads