Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα λάβει μέρος στο περίφημο All Star Game του NBA, στον αγώνα που συμμετέχουν οι κορυφαίοι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ σε όλο τον κόσμο.

Ads

Μάλιστα ο Greek Freak, όπως τον αποκαλούν οι Αμερικάνοι λόγω των επιδόσεών του και των σωματικών του προσόντων,  δεν θα συμμετάσχει απλώς στο All Star Game, αλλά βάσει της ψηφοφορίας, θα είναι στη βασική πεντάδα.

Ο Αντετοκούνμπο στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβε 1.604.463 ψήφους και είναι τρίτος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους σούπερ σταρ του αμερικανικού πρωταθλήματος Λεμπρόν Τζέιμς που έλαβε 1.893.751 και τον Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769 ψήφους.

Διαβάστε Επίσης: Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένα θαύμα της φύσης

Ads

Ο Γιάννης με τη συμμετοχή του πετυχαίνει ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς γίνεται ο νεότερος μη Αμερικανός που παίρνει θέση βασικού σε All Star Game. Παράλληλα η Milwaukee Bucks, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, βλέπει για πρώτη φορά από το 2004 έναν παίκτη της να συμμετέχει στον αγώνα των κορυφαίων του αμερικανικού μπάσκετ.

Για τον λόγο αυτό έφτιαξε και ένα επετειακό βίντεο, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του Γιάννη στο All Star Game…

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχάρη για την επιτυχία του και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Από τα Σεπόλια ως το All Star Game, μας κάνεις υπερήφανους με τις επιτυχίες σου. Συγχαρητήρια Γιάννη!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο «Greek Freak» είχε ευχαριστήσει τους Έλληνες και την Ελλάδα για την υποστήριξη. «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ’ ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να κάνω πραγματικότητα… Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα», έγραψε.