Ο Βόλος επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη στο 11ο γκολ του Τομ Φαν Βερτ, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Έτσι η ομάδα της Μαγνωσίας πλησιάζει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος ενώ η ομάδα της Ριζούπολης παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Βόλος παρότι δεν έπαιξε όπως στα προηγούμενα ματς του, ήταν καλύτερος, πίεσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελείωσε την αναμέτρηση με 12 τελικές εκ των οποίων οι επτά στην εστία. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έκαναν μόλις τρεις τελικές, καμία εξ αυτών προς την εστία του Κότνικ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Μπράτσος, που είχε τον Κότνικ στο τέρμα και τους Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι στην άμυνα. Στον άξονα επιλέχτηκαν οι Μπαριέντος-Τσοκάνης, με Ρεγκατέν, Μπαρτόλο και Φερνάντες πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ads

Ο δε Μάρκο Γκρότε, με σχηματισμό 4-3-3, είχε τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια και τους Ντεντάκη, Ρόγκνε, Άλβες και Γιακιμόφσκι στα μετόπισθεν. Τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Παπαγεωργίου, Κάστρο και Σλίβα, με τους Μαρτίνες και Ιωαννίδη στα άκρα της επίθεσης, της οποίας ηγήθηκε ο Παμλίδης.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Απόλλωνα, με την κεφαλιά του Παμλίδη στο 13’ να περνά ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, με τον ανεβασμένο Βέρχουλστ να επεμβαίνει εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Φαν Βέερτ.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας είπε ξανά «όχι» στον Φαν Βέερτ στο 22’, ωστόσο ο φορ του Βόλου σκόραρε τελικά στο 23’, με κοντινή προσπάθεια μετά από ωραία μπαλιά του Φεράρι, για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή μέχρι την ανάπαυλα, ωστόσο οι Φερνάντες (33’) και Φαν Βέερτ (42’) δεν είχαν τύχη στις προσπάθειές τους.

Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Απόλλωνα, με τον Σλίβκα να αποφεύγει τον Κότνικ αλλά τον Πουρίτα να τον ανακόπτει την τελευταία στιγμή.

Ένα σουτ του Ιωαννίδη στο 65’ πέρασε άουτ, με τον Σλίβκα να απειλεί εκ νέου στο 74’, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Κότνικ αλλά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκιουλέν, Άλχο (39’ Πουρίτα), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71’ Ροσέρο), Ρεγκατέν (46’ Ορός), Φερνάντες (90+1’ Σιελής), Φαν Βέερτ

Απόλλων Σμύρνης (Μ. Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι (46’ Τουτουαρίμα), Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο (62’ Φατιόν), Σλίβκα, Μαρτίνες (83’ Σαχλί), Παπαγεωργίου (76’ Σίγκνεβιτς), Παμλίδης (62’ Γιαννιώτας), Ιωαννίδης

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)