Ο Άρης συνεχίζοντας την αγωνιστική και βαθμολογική του άνοδο, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική playoffs της Super League και «κλείδωσε» ουσιαστικά την πέμπτη θέση και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ads

Για του ερυθρόλευκους τρίτωσε το κακό, καθώς πλήρωσαν τα λάθη τους γνωρίζοντας τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα (κάτι που είχε να συμβεί έξι χρόνια, για την ακρίβεια από την σεζόν 2016-2017) και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν και την 3η θέση.

Ο Πάλμα άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό με υπέροχη ενέργεια τρόπο, καθώς πέτυχε γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Νταμπό στο 65′ έκανε το 2-0, με τον Μπακαμπού να μειώνει στο 70′.

Στους 63 βαθμούς ο Ολυμπιακός, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Βόλο, ενώ ο Άρης έχει πλέον 47 και βρίσκεται στο +7 από την ομάδα της Μαγνησίας που βρίσκεται στην 6η θέση και φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή.

Ads

Η βαθμολογία

image

Με 4-3-3 κατέβασε τον Άρη ο Τόλης Τερζής. Ο Κουέστα στην εστία και οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντουκουρέ, Νταμπό, Νταρίντα στην τριάδα του άξονα, με τους Γκαρσία, Πάλμα στα «φτερά» και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ζοσέ Ανιγκό. Στο τέρμα ο Πασχαλάκης, με τους Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Κασάμι, Εμβιλά τα δύο χαφ, με τους Βρουσάι, Φορτούνη, Μασούρα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Μπακαμπού σε ρόλο σέντερ φορ.

Με εξαιρετικό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Άρης πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά πάτησε περιοχή, αλλά μετά τη σέντρα του Εμπακατά ο Καμαρά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Αμέσως μετά ο Βρουσάι βρήκε τον Μπακαμπού αλλά ο Κουέστα έβγαλε την κεφαλιά του, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ, όμως σε κενή εστία δεν βρήκε δίχτυα έχοντας κακή ισορροπία στο σώμα του.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, έβγαζε ένταση και είχε καλή κυκλοφορία, ενώ στο τέταρτο υπήρξε γενικευμένη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων μετά από μαρκάρισμα του Καμαρά στον Ανδρούτσο εκτός φάσης. Στο εικοσάλεπτο δε, οι Πειραιώτες έφτιαξαν άλλη μια μεγάλη φάση με τον Μπακαμπού να σπάει στον Μασούρα που ερχόταν με φόρα αλλά πλάσαρε στο κέντρο της εστίας και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Άρης άρχισε μετά το 25λεπτο να ανεβάζει τις γραμμές του στο γήπεδο, περιόρισε τα λάθη στον άξονα αλλά και τον χώρο δράσης του Φορτούνη με αποτέλεσμα να «χαλάσει» την καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού.

Με αρκετές πλαγιοκοπήσεις και ντουμπλάροντας τα μπακ των «ερυθρόλευκων», οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να φτιάξουν καλές τελικές. Στο 35’ ο Εμπακατά σέντραρε και ο Μπα με στραβοκλωτσιά λίγο έλειψε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, απομακρύνοντας ουσιαστικά σε κόρνερ.

Έτσι προήλθε το γκολ του Άρη, όταν ο Πάλμα με απίθανη απευθείας εκτέλεση κρέμασε τον Πασχαλάκη, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ (της αριστερής γωνίας) για το 1-0. Ένα σκορ που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου, μιας και μετά το λάθος του Εμβιλά ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη από τα όρια της περιοχής.

Δείτε εδώ το γκολ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει με κάποιον τρόπο, με τον Άρη να επιχειρεί να γίνει πιο επικίνδυνος. Στο 59′ ο Ανιγκό πέρασε τους Μπιέλ – Χουάνγκ προσπαθώντας να αλλάξει την κατάσταση, ενώ ο σκόρερ Πάλμα έγινε αναγκαστική αλλαγή από την πλευρά των κίτρινων.

Στο 65′ ο Άρης μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ιτούρμπε κέρδισε τον Ανδρούτσο από τα αριστερά και γέμισε προς την περιοχή. Ο Μπα έκανε μεγάλο λάθος, καθώς αντί να διώξει την μπάλα, την έστρωσε άθελά του στον Νταμπό, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε, γράφοντας το 2-0.

Δείτε εδώ το γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» εν μέρει βελτιώθηκαν με την είσοδο των Μπιέλ, Χουάνγκ και τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Ήταν το 67’ όταν ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαζικού και ο διαιτητής Μάκελι αφού τσεκάρισε τη φάση στο VAR, έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Από εκεί, τρία λεπτά αργότερα ο Μπακαμπού (3/3 εκτελέσεις φέτος) νίκησε τον Κουέστα για το 2-1.

Δείτε εδώ το γκολ

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο. Ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνιμα στο μισό γήπεδο, προσπαθούσε να πιέσει και να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Άρης έβγαζε κούραση, δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις κόντρες του και πάλευε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα.

Λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να το απολέσει, όταν ο Φορτούνης έκανε απίθανη μπαλιά ανάμεσα στα στόπερ, βγάζοντας φάτσα με το γκολ τον Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Μαροκινός πλάσαρε πάνω στον Κουέστα για να παραμείνει ως το φινάλε το 2-1.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού – Ντουκουρέ, Νταρίντα, Πάλμα (58’ Ιτούρμπε)- Ματέο (76’ Καμάτσο), Νταμπό (86’ Ενκουλού), Καμαρά (86’ Χριστοδουλόπουλος)

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86’ Ραμόν)- Εμβιλά, Κασάμι (59’ Χουάνγκ)- Βρουσάι (74’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (59’ Μπιέλ)– Μπακαμπού (86’ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Μακέλι Ντάνι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Στέγκστρα Χέσελ, Ντε Βρις Γιαν (Ολλανδία)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Ντίπερινκ Ρομπ (Ολλανδία)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς