Η είδηση είναι ασφαλώς ξεχωριστή! Βέβαια ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι γεμάτος από αγγελούδια και παιδιά του κατηχητικού, αλλά το να αναλαμβάνει τις τύχες της ιστορικής Δόξας Δράμας ένα πρόσωπο με «κινηματογραφικό» παρελθόν παραβατικής  και εγκληματικής δράσης, δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Ads

Το όνομα του Απόστολου Πετράκη που πλέον παίζει στα διοικητικά της Δόξας, είχε γίνει γνωστό στο παρελθόν, αφού ήταν ένας από τους καταδικασθέντες της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Δόξας Δράμας μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook αναφέρει:

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Ads

Ο Πετράκης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του για τη συμμετοχή του στην απαγωγή Παναγόπουλου:

«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί δε διέθετε προσωπική ασφάλεια παρά μόνον έναν οδηγό. Ήξερα ότι κάθε μέρα πάει στο γραφείο του. Πήγαινα κάθε μέρα για τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι. Έφευγε κάθε μέρα την ίδια ώρα με απόκλιση 10 λεπτών. Άρχισα να συνδυάζω διαδρομές, είχα μελετήσει όλους τους δρόμους. Ποτέ δεν επικοινώνησα εγώ με την κ. Παναγοπούλου. Ο διαπραγματευτής δε βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί»

«Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ένα λάθος στη ζωή του, αλλά δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας, όταν την έχει κερδίσει. Κι εγώ είμαι οκτώ χρόνια στη φυλακή – θεωρώ δίκαια μεν – αλλά πλήρωσα για το λάθος μου».

Αξιοσημείωτο είναι πως ποτέ δεν βρέθηκαν τα λύτρα της απαγωγής (30 εκατ. Ευρώ).

Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας της Δράμας, αλλά και το πώς θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ασφαλώς και αναπάντητες θα μείνουν οι απορίες του κάθε λογικού ανθρώπου, όπως:

Τι εννοούμαι όταν αποκαλούμε κάποιον επιχειρηματία;

Ποιο είναι το κίνητρο ενός επενδυτή να δραστηριοποιηθεί στο ανύπαρκτο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Υπάρχει περίπτωση νόμιμου κέρδους από την επένδυση στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και μάλιστα σε ομάδες που μπορεί να έχουν μεγάλη ιστορία, αλλά στερούνται υποδομών και περιουσιακών στοιχείων (π.χ,. ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να πουληθούν);

Από πουθενά δεν προκύπτει πιθανότητα ούτε καν απόσβεσης, με βάση την εμπειρία των τελευταίων 30 χρόνων.

Σίγουρα όμως όλα αυτά έχουν βάση για σενάριο κινηματογραφικής ταινίας….