Η ιστορία του Φρέντι Αντού ξεκίνησε σαν παραμύθι και τείνει να τελειώσει σαν ένα κακό όνειρο. Η σύγκριση με τον Μάικλ Τζάκσον, ο Φερνάντο Σάντος, ο σκληρός Κούπερ και το Αμερικάνικο όνειρο.

Ads

Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που στην προσπάθεια μας να κατασκευάσουμε ένα νέο είδωλο, καταστρέφουμε την εσωτερική ισορροπία της ψυχής.

Και πως να μην συμβεί αυτό στον Φρέντι Αντού, όταν από τα 9 του χρόνια όλος ο κόσμος μιλούσε για τον νέο Πελέ, με τις ευχές του ίδιου του Βραζιλιάνου…

Ο Αντού στα 21 του χρόνια πλέον βρίσκεται στον καναπέ του σπιτιού του και επικοινωνεί με τους φίλους του μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ακόμα και αυτό όμως φαίνεται πως του το απαγόρεψαν. Ποιοι; Αυτή που τον “κατασκεύασαν” και στη συνέχεια τον “κατέστρεψαν”.

Ads

The American dream…

Δημοσιεύματα από την Αμερική και την Πορτογαλία συγκρίνουν τις ζωές του Αντού με του Μάικλ Τζάκσον και την υπερβολική φήμη που απέκτησαν σε μικρή ηλικία. Ο Αντού στα 10 του χρόνια είχε υπογράψει συμφωνία με την Pepsi έναντι αρκετών χρημάτων, γεγονός που τον έβαλε αυτόματα στο χώρο της δημοσιότητας.

Ήρθαν και οι δηλώσεις του φιλοχρήματου Πελέ για τον διάδοχο του, με αποτέλεσμα ο μικρός Αφρικανός να ξεκινήσει μία “ανώμαλη” διαδρομή προς την κορυφή.

Στα 18 του χρόνια η Μπενφίκα του Φερνάντο Σάντος τον απέκτησε, όμως λίγους μήνες μετά ο πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: “Είναι παίκτης με μεγάλες δυνατότητες και σπάνιο ταλέντο. Όμως πρέπει να περάσει από κάποιο στάδιο προσαρμογής, κάτι που δεν έχει συμβεί με την περίπτωση του”.

Έξι ομάδες…

Η Μπενφίκα, που τον αγόρασε με 1.5 εκ. ευρώ, τον δάνεισε σε Μπελενένεσες, Μονακό και Άρη, ενώ πρόσφατα δοκιμάστηκε και από τις Σιόν και Ράντερς.

Όμως όπου και να πήρε οι προπονητές του έλεγαν το ίδιο πράγμα: “Είναι δυστυχώς πολύ μακριά από αυτό που ελπίζαμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να βρει ψυχική ηρεμία”.

Στον Άρη ο Αντού φάνηκε να βρίσκει τον εαυτό του, όμως ο Κούπερ, σκληρός τακτικά, τον άφησε στον πάγκο με αποτέλεσμα να χάσει και πάλι την ψυχολογία του.

Στον… καναπέ

Τι συνέβη με τον Αντού; Η ζωή πήρε από μόνη της το… κουμάντο και άρχισε πηγαίνει ανάποδα. Ο Αντού ξεκίνησε ως σταρ, παιδί θαύμα, χωρίς παιδική ηλικία. Σήμερα ο Αντού κάνει ότι δεν έκανε τότε. Βλέπει ταινίες, παίζει βίντεο γκέιμς, μιλάει με τους φίλους του. Ζει δηλαδή την φυσιολογική ζωή που δεν έζησε. Για μπάλα; Ούτε λόγος…

Πηγή: Sport 24