Η μεγάλη μέρα του Ολυμπιακού έφτασε, αφού σήμερα (Τρίτη 1/11) οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δίνουν έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες τους για τη φετινή σεζόν τουλάχιστον στην Ευρώπη. Με νίκη φουλάρουν ακόμη και για δεύτερη θέση, με ισοπαλία είναι όλο και πιο κοντά στην τρίτη θέση και έχουν πιθανότητες και για πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ με ήττα μπαίνουν σε περιπέτειες.

Ads

Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες λοιπόν, είναι να μην παρασυρθούν από το ξέφρενο ρυθμό της Ντόρτμουντ και απλά να μπορέσουν να τον ακολουθήσουν δίχως να δεινοπαθήσουν. Αυτό ζητάει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάτι που δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, όμως το θέμα είναι αν θα τον ακούσουν οι ποδοσφαιριστές του. Υπομονή λίγες ώρες ακόμα. Κοντός ψαλμός…
 
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πάει στράφι η νίκη στο “Καραϊσκάκης” και βγουν και κουρεμένοι. Άλλωστε οι Γερμανοί ξέρουν από κούρεμα και καλύτερα θα ήταν να τους δείξουμε παραπάνω προσοχή.
 
Και μιας που αναφέραμε τους Γερμανούς, ο Κλοπ μίλησε με εξαιρετικά λόγια για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι δεδομένο πως αυτή τη φορά είναι… ψιλιασμένος και δεν θέλει να την ξαναπατήσει, αλλά και πάλι φαίνεται πως οι Γερμανοί έχουν σίγουρη τη νίκη. Όπως και στο Φάληρο αλλά την πάτησαν. Θα γίνει και τώρα αυτό; Ιδού η απορία!
 
Πάντως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χτυπήσει στην αδύναμη άμυνα της Ντόρτμουντ και να προσέξει στα μετόπισθεν γιατί από τη μέση και μπροστά οι Γερμανοί έχουν τη καλύτερη ομάδα του ομίλου.Τα πρώτα λεπτά θα είναι καθοριστικά, αφού θα είναι και η πίεη των 62.000 οπαδών των Πρωταθλητών Γερμανίας, που δημιουργούν πάντα μια “καυτή” ατμόσφαιρα. Μην ξεχνάμε κι αυτόν τον παράγοντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σας γράψαμε από την Δευτέρα το βράδυ, την ενδεκάδα που φαντάζει φαβορί για να ξεκινήσει. Οι Τοροσίδης και Φέισα φαίνεται πως θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα, αλλά δεν κόβουμε το λαιμό μας, αφού Βαλβέρδε είναι αυτός και κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του. Άλλωστε ο Ισπανός δεν πρόκειται να φανερώσει τα σχέδια του γι’ αυτό και η ανοικτή προπόνηση διήρκησε 10 λεπτά και μετά οι Γερμανοί έβαλαν μέχρι και κουρτίνες για να μην δούμε το παραμικρό.
 
Όσο για τον κόσμο, το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο και πάνω από 65.000 θεατές θα παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα. Ανάμεσα τους θα είναι και 3.700 φίλοι του Ολυμπιακού που θα έρθουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Σε μια σύντομη νυχτερινή βόλτα στο κέντρο του Ντόρτμουντ δεν είδαμε έντονο ελληνικό στοιχείο, αφού από την Τρίτη θα κορυφωθεί η άφιξη των “ερυθρολεύκων”. Συναντήσαμε ένα φίλο μας από την Κύπρο που ήρθε μόνο για το ματς, αλλά κατά τ’ άλλα όλοι Γερμανοί και Γερμανίδες.

Πηγή: Sport24
 

Ads