Οι μεγάλοι παίκτες αφήνουν ρεκόρ στο πέρασμά τους, ή σημεία αναφοράς για τους υπόλοιπους. Πρώτα ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά ο Ράφαελ Ναδάλ, τώρα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που με τη νίκη του στον τελικό του Γαλλικού Όπεν με 7-6 (7-1) 6-3 7-5 επί του Κάσπερ Ρουντ, έθεσε νέο ρεκόρ ανδρών για τους περισσότερους τίτλους Grand Slam με την 23η νίκη του.

Ads

Και, τελικά, μετά από χρόνια που το ρεκόρ μετακινούνταν μεταξύ των «τριών μεγάλων», πλέον ανήκει στον Τζόκοβιτς.

Η κυριαρχία του στα Grand Slam δεν δείχνει σημάδια εξασθένισης, ενώ ο Φέντερερ αποσύρθηκε πέρυσι και ο Ναδάλ μάλλον θα αποσυρθεί στο τέλος του επόμενου έτους, με τους τραυματισμούς του να τον εμποδίζουν να αγωνιστεί στο φετινό Γαλλικό Όπεν.

Παρά το break του Ρουντ στο πρώτο του σερβίς στον αγώνα, ο Τζόκοβιτς έδειχνε πάντα να έχει τον έλεγχο, ιδιαίτερα μετά τη νίκη του σε ένα λεπτότατα ισορροπημένο, εξαντλητικό εναρκτήριο σετ που διήρκεσε 90 λεπτά.

Ads

Και δύο σετ αργότερα, περιτριγυρισμένος από άλλους σπουδαίους αθλητές – ο Τομ Μπρέιντι, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν όλοι στο πλήθος – ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την ιδιότητά του ως ο πιο επιτυχημένος τενίστας όλων των εποχών.