Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του, αφού η γηπεδούχος Κοπεγχάγη έπαιζε με 10 παίκτες από το 8΄, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Γκραμπάρα και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Σίντκλεϊ στο 19΄και Ζίβκοβιτς στο 38΄, έφυγε με το διπλό (1-2) από το «Πάρκεν», για την 3η αγωνιστική του Europa Conference League.

Ads

Πλέον στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, αφήνοντας τους Δανούς στους 6.

O Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Σίντκλεϊ, ενώ το δεξί κάλυψε ο Τέιλορ. Το δίδυμο στα στόπερ αποτελούσαν οι Μιχάι και Μιχαηλίδης, με τον Βαρέλα να παραμένει στον πάγκο.

Το αντίστοιχο στα χαφ συνέθεταν οι Εσίτι και Σβαμπ, με τους Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ads

Από την άλλη, για τους γηπεδούχους ο Μάριος Οικονόμου παρέμεινε στον πάγκο, με τον έτερο Έλληνα, Κάρλος Ζέκα, να μην υπολογίζεται προφανώς, μετά τη ρήξη χιαστού που έχει υποστεί. Ο Γες Τόρουπ επέλεξε ένα 4-3-3 με τον Γκραμπάρα στο τέρμα.

Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν και Ντικς. Την τριάδα στα χαφ συνέθεταν οι Γιοχάνεσον, Λεράγκερ και Μπάλντουρσον και την αντίστοιχη στην επίθεση οι Μπίελ, Μπόβινγκ και Βιντ.

Η συνθήκη που καθόρισε το παιχνίδι διαμορφώθηκε από την αρχή: Στο 8′ ο Μιτρίτσα έφυγε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να κρεμάσει τον Γκραμπάρα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ο οποίος είχε βγει εκτός της μεγάλης περιοχής προκειμένου να τον σταματήσει, άπλωσε τα χέρια του ,κάνοντας μεγαλύτερη την έκταση του σώματός του, με την μπάλα να σταματά στη μασχάλη του.

Ο Έρικ Λάμπρεχτς του έδειξε αμέσως την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες για τα επόμενα 80 και πλέον λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα, «κατασκηνώνοντας» τα επόμενα λεπτά έξω από την αντίπαλη περιοχή. Εντέλει στο 19′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς, ύστερα από το υπέροχο άδειασμα στον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σίντκλεϊ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι, για να σκοράρει με σκαστή κεφαλιά, γράφοντας το 0-1.

Τα επόμενα λεπτά ο «δικέφαλος του Βορρά» επέτρεψε στην Κοπεγχάγη να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ελεγχόμενα βέβαια. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η αριθμητική υπεροχή φάνηκε ακόμα πιο καθαρά στον αγωνιστικό χώρο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να την εκμεταλλεύεται με τις συνεχείς ανακτήσεις σε καίρια σημεία μέσω του πρέσινγκ του και τις μετέπειτα αντεπιθέσεις.

Στο 34′ ο Σφιντέρσκι έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Πολωνός επιθετικός έκλεψε από τον Μπόιλεσεν, ο οποίος ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα της Κοπεγχάγης, έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να εκτελέσει άμεσα. Η επιλογή του να προσπαθήσει να περάσει και τον Γιόνσον (ο οποίος πήρε τη θέση του Γκραμπάρα κάτω από τα γκολποστ), επέτρεψε στον αρχηγό των Δανών να τον προλάβει και να μπλοκάρει το σουτ του, διορθώνοντας το προηγούμενο λάθος του.

Κι αν στην προηγούμενη επιθετική μετάβαση ο Σφιντέρσκι καθυστέρησε, σε εκείνη του 38′ οι παίκτες του Λουτσέσκου ενήργησαν άψογα. Υπέροχο επιθετικό ξεδίπλωμα από τους φιλοξενούμενους, με τον Σβαμπ να πασάρει στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση με σουτ με το δεξί, για το 0-2.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος συνέχισε να είναι ίδια. Ο ΠΑΟΚ έβγαινε όποτε ήθελε στην αντεπίθεση και εάν ήταν πιο ουσιαστικός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει αρκετά νωρίς το παιχνίδι. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ΠΑΟΚ, ο Σφιντέρσκι (σημαντικότερες ευκαιρίες του στο 63′ και συτο 71′), ο οποίος έψαχνε το γκολ, αλλά δεν το έβρισκε.

Και ξαφνικά η Κοπεγχάγη μπήκε εκ νέου στο ματς. Έχοντας αρχίσει ήδη να προσπαθεί να απειλήσει μέσω των στατικών φάσεων, ήρθε η μείωση του σκορ (1-2) στο 80′, με τον Μπίελ να σκοράρει με δυνατό μονοκόμματο σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής.

Στο 84′ ο Πασχαλάκης προέβη σε καθοριστική απόκρουση στην κεφαλιά του Λέραγκερ, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το «διπλό» έστω και δραματικά (σε ό, τι αφορά το τέλος).

Κοπεγχάγη (Γες Τόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74′ Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (46′ Σινγκ, 84′ Χόιλουντ), Πεπ Μπίελ, Βιντ, Μπόβινγκ (11′ Γιόνσον)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (83′ Άκπομ)

Διαιτητής: Ερικ Λάμπρεχτς (Βέλγιο)
Βοηθοί: Ριέν Βανιζέρε, Γιο ντε Βερντ (Βέλγιο)
4ος Διαιτητής: Νέιθαν Βερμπούμεν (Βέλγιο)