Είχε μεγάλη ανάγκη για νίκη ο Ολυμπιακός, μετά το Ευρωπαϊκό «στραπάτσο» της Πέμπτης από την Καραμπάγκ και τα κατάφερε επικρατώντας στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 2-1, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Δύσκολο τρίποντο για τους ερυθρόλευκους, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 41΄, έχοντας κακή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι αλλαγές του Μίτσελ και η συνολική άνοδος της απόδοσης, έφεραν την ανατροπή.

Έχασε πέναλτι ο Χάμες και ενώ ήταν πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός, που πλέον έχει 2/2 στο πρωτάθλημα με τον Μίτσελ και έφτασε τους 14 βαθμούς, παραμένοντας αήττητοι για 32ο σερί παιχνίδι στην επαρχία, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 4 βαθμούς.

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Μανδάς στην εστία και οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης στην άμυνα. Οι Περέα, Μεγιάδο, Τοράλ στην τριάδα της άμυνας, με τους Λάρσον, Ντίκο στα εξτρέμ και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Με την ίδια διάταξη παρέταξε τον Ολυμπιακό και ο Μίτσελ. Στο τέρμα ο Τζολάκης, με τους Άβιλα, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσουκ στην τετράδα της άμυνας. Ο Εμβιλά καθαρός κόφτης με τους Χουάνγκ, Αγκιμπού ως οκτάρια, ενώ οι Μασούρας, Μπιέλ ήταν στα άκρα και ο Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΟΦΗ να απειλεί με τον Γκερέρο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 5’ και τον Ολυμπιακό να απαντά με τον Μασούρα τέσσερα λεπτά αργότερα στις ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ είχε μικρές αποστάσεις στις γραμμές του, δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν φάσεις και είχαν καταφέρει να τους κόψουν τον ρυθμό.

Ο Μασούρας ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που απειλούσε, χωρίς να κάνει καλά τελειώματα, αλλά και αυτός που έχασε την μπάλα στον άξονα, με τους γηπεδούχους να κλέβουν, τον Τοράλ να κάνει τη σέντρα και τον Ντόι στην προσπάθειά του να διώξει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Κρητικών.

Ο Ολυμπιακός είχε κάκιστο πρόσωπο, με τον Μίτσελ να επεμβαίνει στην ανάπαυλα. Έριξε στο ματς τους Χάμες, Γκάρι, έβγαλε τους Μασούρα, Ντόι και πέρασε τον Εμβιλά στα στόπερ. Η εικόνα των Πειραιωτών άλλαξε άρδην, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να ξεμυτίσει και ο Ολυμπιακός πίεζε.

Στο 51’ ο Μεγιάδο πήγε άτσαλα πάνω στον Βρουσάι, τον βρήκε χαμηλά και τον ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε πέναλτι, απ’ όπου ο Χάμες είδε τον Μανδά με εντυπωσιακή επέμβαση να κρατάει το προβάδισμα της ομάδας του.

Παρόλα αυτά, ο Χάμες «πήρε το αίμα του πίσω», όταν με υπέροχη κάθετη πάσα έκοψε στα δύο την αντίπαλη άμυνα και έβγαλε ασίστ στον Γκάρι ο οποίος «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ για το 1-1.

Το ματς άρχισε να χαλά, ο ρυθμός έπεσε και αυτό βόλευε τον ΟΦΗ. Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Μαρσέλο, αλλά και τον Βαλμπουενά, με τον πολύπειρο Γάλλο μεσοεπιθετικό να «σερβίρει» με τρομερή εκτέλεση φάουλ το 1-2 στον Μπακαμπού, που σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός είχε φέρει τούμπα το σκορ και κατάφερε στο φινάλε να το διαχειριστεί με σχετική άνεση, παίρνοντας μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

ΟΦΗ (Νιόμπλιας): Μανδάς, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (73′ Ντζου), Τοράλ (64′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (55′ Ντιουσέ), Γκερέρο

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ντόι (46′ Γκάρι Ροντρίγκες), Σωκράτης, Άβιλα (39′ λ.τρ. Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Αγκ. Καμαρά (80′ Μαρσέλο), Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μπιέλ (75′ Βαλμπουενά), Μασούρας (46′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών) 
VAR: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
AVAR: Μπουξμπάουμ Ρέινχαρντ (Αν. Αττικής)