Ο ΟΦΗ νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super league 1, σ’ένα ματς με ανατροπές, γκολ, φάσεις, διαμαρτυρίες, ένταση, πολύ VAR, αποβολή παίκτη των πράσινων και «πρωταγωνιστή» τον διαιτητή Καραντώνη.

Ads

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 72′ λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα (πολύ αυστηρή) και με τις αλλαγές που έκανε ο Νιόπλιας κατάφεραν να βρουν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τη νίκη.

Ο ΟΦΗ βρήκε την ισοφάριση με κεφαλιά του νεαποκτηθέντα Φελίπε στο 85’ και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 95’ (αν και είχαν υποδειχθεί τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων) με τη νέα κεφαλιά του Τσιλιανίδη.

Οι πράσινοι με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττας τους έπεσαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Αστέρα ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ με τη νίκη του αυτή έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη εξάδα καθώς μείωσε στον πόντο από τον Παναθηναϊκό και την ομάδα των Ιωαννίνων.

Ads

Με τον Βιτάλ να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να φορά φανέλα βασικού, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον γνωστό του σχηματισμό έχοντας τον Μπρινιόλι στην εστία, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή κινούνταν οι Ρούμπεν, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες, ενώ τον Καρλίτος πλαισίωναν οι Παλάσιος και Βιτάλ.

Με σχηματισμό 4-3-3 παρατάχθηκε και ο ΟΦΗ έχοντας τον Βάτερμαν στην εστία, Μαρινάκη, Σελίμοβιτς, Βούρο και Μπαλογιάννη στην άμυνα, Μεγιάδο, Γκαγέγος και Τοράλ στη μεσαία γραμμή, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν οι Λάμπρου, Ντουρμισάι και Νέιρα.

Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο ΟΦΗ, καθώς αρκετά διαβασμένος θέλησε να σταματήσει την κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό πιέζοντας ψηλά και το πλάνο του Νιόπλια λίγο έλειψε να δικαιωθεί μόλις στο 3’ με τον Μπρινιόλι τελικά να λέει «όχι» στο πλασέ του Τοράλ.

Με τα λεπτά να περνούν ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και ευτύχησε στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να σκοράρει, καθώς στο 18΄από τη σέντρα του Βιγιαφάνιες, ο Μεγιάδο έκανε λανθασμένη εκτίμηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Με τον ίδιο, όμως, τρόπο απάντησε και ο ΟΦΗ στο 25’ με τον Σελίμοβιτς να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, σε μια φάση που ο Καραντώνης κλήθηκε να την εξετάσει για οφσάιντ του Ντουρμισάι, αλλά επέμεινε στην απόφασή του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο φάσεις-«κλειδί», καθώς στο 43’ ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλή ενέργεια του Χουάνκαρ (εκτός τόπου και χρόνου η υπόδειξη οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό), δίνοντας ξανά προβάδισμα (1-2) στους πράσινους.

Στις καθυστερήσεις, ο Βιτάλ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μεγιάδο, ωστόσο ο Καραντώνης είδε φάουλ ενώ από τον Παναθηναίκό ζήτησαν πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πατούσε ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν ότι αν το ματς ξεφύγει από το 1-2, το πιθανότερο θα ήταν να βρει τρίτο τέρμα ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, όλα αυτά πήγαν… περίπατο στο 74’ όταν ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε την αυστηρή δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τσιλιανίδη.

Ο ΟΦΗ άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να ισοφαρίσει και όντως το κατάφερε στο 85’, όταν ο νεοαποκτηθείς Λουίς Φελίπε με κεφαλιά από σέντρα του Ουές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση σε 2-2, εκμεταλλευόμενος και την «εκκωφαντική» απουσία της άμυνας των «πρασίνων».

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 95’ (κι ενώ είχαν εξαντληθεί τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων) με τον Τσιλιανίδη να νικά με κεφαλιά τον Ιταλό γκολκίπερ μετά τη σέντρα του Ντε Γκουζμάν και να γράφει το τελικό 3-2.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (69′ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγέγος, Τοράλ, Λάμπρου (69′ Ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι (59’ Λουίς Φελίπε), Νέιρα (85′ Φαν Ντάιντεν)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (60’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69′ Αϊτόρ), Καρλίτος (69′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (89′ Λούντκβιστ)

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών), Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφων (Αρκαδίας)