Αν και δυσκολεύτηκε στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς Διαμαντίδη, Σπανούλη και Πέκοβιτς, νίκησε και μέσα στη Γερμανία την Όλντενμπουργκ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης με 67-64!

Ads

Οι «πράσινοι», όμως έμειναν στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκα, αφού το… δώρο απ’ το Μιλάνο δεν έφτασε ποτέ, με τη Ρεάλ να επικρατεί της Αρμάνι με 75-66 και να κατακτά την κορυφή.

Με τους Καλάθη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Με κορυφαίο τον Μάικ Μπατίστ (21 πόντους), η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πήρε το προβάδισμα κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη με νταμπλ σκορ (20-10). Η Όλντεμπουργκ δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει στο ρυθμό της ελληνικής ομάδας, με τη διαφορά δυναμικότητας, παρά τις πολλές απουσίες να είναι ορατή…. Το «τριφύλλι» με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, διατήρησε το προβάδισμα… ασφαλείας και στη δεύτερη περίοδο, με το ημίχρονο να κλείνει 33-25.

Το μυαλό των παικτών του «Ζοτς» στην ανάπαυλα, ίσως ταξίδευε λίγο και προς Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου η Αρμάνι φιλοξενούσε τη Ρεάλ, με τους «πράσινους» να θέλουν την ήττα της ισπανικής ομάδας, που σε συνδυασμό με νίκη δική τους στη Γερμανία, θα τους επέτρεπε να κατακτήσουν την κορυφή. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ευνοούσε τους πρωταθλητές Ευρώπες και σίγουρα θα έγινε γνωστό στην «πράσινη» αποστολή. Το τελικό, όμως απογοήτευσε…

Ads

Οι Γερμανοί, οι οποίοι στον πρώτο γύρο είχαν κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, παθαίνοντας καθίζηση στο δεύτερο, αυτή τη φορά έκαναν αντιστρόφως ανάλογη εμφάνιση. Με αντεπίθεση διαρκείας και σερί 14-4 στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 40-40, με τον Πόλτινγκ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, σημειώνοντας μέχρι εκείνο το σημείο 19 πόντους. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με 50-49 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Το παιχνίδι δεν ήθελε και πολύ για να γίνει… ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι το πίστεψαν, δυσκολεύοντας στην τέταρτη περίοδο τους παίκτες του «τριφυλλιού», με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στα τελευταία τρία λεπτά, ο Ομπράντοβιτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη, πέρασε στον αγώνα τον Γιασκεβίτσιους και οι «πράσινοι» με 2-3 καλές άμυνες και «έξυπνες» λύσεις στην επίθεση, βρήκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι της μαχητικής γερμανικής ομάδας, κατακτώντας τη νίκη μμε 67-64. Το δώρο, όμως απ’ την Ιταλία δεν ήρθε, με τη Ρεάλ να κερδίζει την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο και να κατακτά την κορυφή.

Τα Δεκάλεπτα: 10-20, 25-33, 49-50, 64-67

Όλντεμπουργκ (Κρούνιτς): Σκέκιτς 4, Στράουτς, Φόστερ 15 (2), Μαϊστόροβιτς 12 (1), Χάιν, Γκάρντνερ 2, Πόλντινγκ 19 (4), Κάρτερ 7 (2), Μπούμτσε Μπούμτσε 5

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 21, Φώτσης 7 (1), Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 2, Καλάθης 10, Σερμαντίνι 2, Γιασικεβίτσιους 2

Πηγή: https://www.sportdog.gr