Με τις εντός έδρας νίκες του Ατρόμητου και του ΟΦΗ άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκα.

Ads

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Παναιτωλικού με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος μετρά ήδη τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ σημείωσε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας τον Εργοτέλη στο ντέρμπι της Κρήτης.

 

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-1

Με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου, που σημείωσε δύο γκολ, ο Ατρόμητος επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 2-1 φτάνοντας τους εννέα βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ads

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Από το 15ο λεπτό και μετά ανέλαβε δράση ο Κώστας Μήτρογλου, που έχασε αρχικά μία καλή ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Στο 37ο λεπτό όμως, μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο διεθνής επιθετικός πήρε καλή θέση μέσα στη μικρή περιοχή και με προβολή νίκησε τον Μπλάζιτς για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με… Κώστα Μήτρογλου. Στο 51ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Παναιτωλικού και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματά του, αλλά και της ομάδας του.

Η απάντηση ήταν άμεση για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 58′ ο Ετζενγκουέλε πέτυχε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ, καθώς μετά το γύρισμα του Κούσα, νίκησε με κεφαλιά τον Ιτάνζ.

Στα εναπομείναντα λεπτά μπορεί οι Αγρινιώτες να κυνηγούσαν την ισοφάριση, ωστόσο οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν και άλλο το προβάδισμά τους.

 

ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-0

Με γκολ του Μίρνες Σίσιτς ο ΟΦΗ ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη στο ντέρμπι της Κρήτης σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ των νικητών έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ σκορπίζοντας χαρά στους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν τις κερκίδες του «Θ. Βαρδινογιάννης».

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις ωστόσο οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ρυθμό και στο 30ο λεπτό από σέντρα του Παπουλή, ο Σουμπίνιο πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήγαινε προς την εστία και ο Σίσιτς με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Οι παίκτες του Εργοτέλη διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Σίσιτς, αλλά δεν είχαν δίκιο καθώς ο Τζούνιορ κάλυπτε τον μεσοεπιθετικό των ασπρόμαυρων. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό. Ο ΟΦΗ είχε το υπέρ του 1-0 και δεν δυσκολεύτηκε να το κρατήσει για να πάρει το πρώτο του «τρίποντο», ενώ ο Εργοτέλης δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κάρολ.

Πηγή: Sport24